aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΕρζορούμ 2017: Παρούσα η Κύπρος στην τελετή έναρξης

Ερζορούμ 2017: Παρούσα η Κύπρος στην τελετή έναρξης

Με τον αθλητή του Αλπικού Σκι, Ανδρέα Επιφανίου, να μεταφέρει την κυπριακή σημαία στο στάδιο «Kazim Karabekir», η Κύπρος ήταν παρούσα στην τελετή έναρξης του 13ου Χειμερινού Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νέων (EYOF 2017), η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυρικακή. Οι αγώνες διεξάγονται  στο Ερζορούμ της Τουρκίας από τις 12 μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου.

Η Κύπρος εισήλθε όγδοη στη σειρά στην τελετή έναρξης, στην οποία παρέλασαν συνολικά 34 ευρωπαϊκές χώρες, και περίπου 650 νεαροί αθλητές και αθλήτριες. Σημειώνεται ότι έξι χώρες δεν συμμετείχαν τελικά ενώ αρκετοί αθλητές  απέσυραν τη συμμετοχή τους στους αγώνες που διεξάγονται στην τουρκική πόλη, αφού οι αρχικές προβλέψεις αναφέρονταν σε υμμετοχή πέραν των χιλίων αθλητών.

Μαζί με τον Ανδρέα Επιφανίου, την Κύπρο εκπροσώπησαν στην τελετή έναρξης η αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, Ντανιέλλα Βανέσσα Υψαρίδου, οι προπονητές Νικόλας Επιφανίου (Αλπικό Σκι), και Πάβελ Τσερνούσοφ (Καλλιτεχνικό Πατινάζ) και ο Χριστόφορος Παπαμιχαλόπουλος, που εκπροσωπεί την Κύπρο ως Young Ambassador στα πολιτιστικά προγράμματα που διεξάγονται παράλληλα με τους αγώνες. Αρχηγός αποστολής της Κύπρου στην Τουρκία είναι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παγοδρομιών Κύπρου, Ανδρέας Γεωργιάδης.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για την παρουσία των αθλητών και προπονητών μας στην τελετή έναρξης», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, που ακολούθως μίλησε για τις πρώτες ημέρες στη γειτονική χώρα. «Παρά τη μεγάλη κούραση από το ταξίδι του Σαββάτου, την Κυριακή πριν την τελετή έναρξης οι δύο αθλητές μας προπονήθηκαν, με τους προπονητές να μένουν πολύ ικανοποιημένοι από την παρουσία τους. Παρά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, το πρόγραμμα εφαρμόζεται ομαλά, με ιδιαίτερα σημαντική τη βοήθεια από τον Χριστόφορο (σ.σ. Παπαμιχαλόπουλο)».

Στον αγωνιστικό τομέα η Ντανιέλλα Βανέσσα Υψαρίδου συμμετείχε το πρωί της Δευτέρας στο «Μικρό πρόγραμμα» των Παγοδρομιών, καταλαμβάνοντας την 21η θέση. Η Υψαρίδου συγκέντρωσε βαθμολογία 20.71 (11.68 FTCS, και 11.03 TES). Ο αγώνας της θα συνεχιστεί την Τετάρτη στις 10.00 το πρωί με το Ελεύθερο πρόγραμμα.

Την Τρίτη θα αγωνιστεί και ο δεύτερος Κύπριος αθλητής Νικόλας Επιφανίου στο Αλπικό Σκι. Το αγώνισμα του γιγαντιαίου Σλάλομ θα αρχίσει στις 10.00. Το αγωνιστικό πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει εννέα αθλήματα, πέντε εκ των οποίων στο χιόνι, και άλλα τέσσερα στον πάγο.

Πρόκειται για τα Αλπικό Σκι (Alpine Skiing), Δίαθλο (Biathlon), Δρόμος (Cross Country), Χιονοσανίδα (Snowboard), Άλμα με Σκι (Ski Jumping), Χόκεϊ επί Πάγου (Ice Hockey), Παγοδρομίες (Ice Skating), Δρόμος (Short Track), και Κέρλινγκ (Curling).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ