aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΈρχεται για να… ταράξει τα νερά! Το Dorians Challenge προσκαλεί και προκαλεί…

Έρχεται για να… ταράξει τα νερά! Το Dorians Challenge προσκαλεί και προκαλεί…

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται στην Κύπρο το πρώτο Dorians Challenge. Με θεματολογία εμπνευσμένη από τη φυλή των Δωριέων και με εμπόδια και δοκιμασίες παγκόσμιας πρώτης παρουσίασης, το Dorians Challenge έχει μέχρι σήμερα προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον συμμετεχόντων από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Mε συνέντευξή του στο «Goal», o ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής του Dorians Challenge, Βαγγέλης Ελευθερίου, μας εξηγεί τι είναι το Dorians Challenge και πώς έχει καταφέρει μια νέα κυπριακή πρωτοβουλία να διαφοροποιηθεί από τους κορυφαίους διεθνείς διοργανωτές αγώνων με εμπόδια και λάσπη.

Τι είναι το Dorians Challenge;

Το Dorians Challenge αποτελεί μια σειρά διοργάνωσης υπαίθριων αθλητικών εκδηλώσεων αποτελούμενες από εμπόδια και δοκιμασίες. Κατά το πρώτο Dorians Challenge, σε μιαν απόσταση 5 χιλιομέτρων μικτής μορφολογίας εδάφους και πέραν των 15 φυσικών και τεχνητών εμποδίων, οι συμμετέχοντες θα θέσουν σε δοκιμασία την αντοχή, φυσική δύναμη, σθένος και ικανότητες συνεργασίας τους.

Πότε και πού θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Dorians Challenge;

Το Dorians Challenge θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016, στον Κόρνο, σε μιαν έκταση αποτελούμενη από πεδιάδες, λόφους, απότομες πλαγιές, κοίτες ποταμών και πυκνή βλάστηση. Το πρώτο κύμα συμμετεχόντων θα εκκινήσει στις 8:30 και κάθε 15 λεπτά θα εκκινεί το επόμενο.

Σε ποιους απευθύνεται το πρώτο Dorians Challenge;

Απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω. Το γεγονός ότι αποτελεί μη ανταγωνιστική αθλητική διοργάνωση, δίνει τη δυνατότητα σε άτομα διαφορετικής φυσικής κατάστασης να αποδεχθούν την πρόκληση και να συμμετάσχουν στο Dorians Challenge. Προϋπόθεση είναι οι συμμετέχοντες να μην αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και να κάνουν αποδεκτές τις προϋποθέσεις και όρους συμμετοχής στη διοργάνωση.

Δείγμα απο εμπόδιο...
Δείγμα απο εμπόδιο…

Πώς το Dorians Challenge είναι διαφορετικό από άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις;

Πολλά είναι τα στοιχεία διαφοροποίησής μας από παρόμοιες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται τόσο στην Κύπρο όσο και το εξωτερικό. Κατά το πρώτο Dorians Challenge οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να προσπελάσουν εμπόδια και δοκιμασίες παγκόσμιας πρώτης παρουσίασης, τα οποία είναι εμπνευσμένα από την ιστορία της φυλής των Δωριέων και την ελληνική μυθολογία.

Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε θέματα ασφάλειας και υγείας. Είμαστε ενδεχομένως ο μοναδικός παγκόσμια οργανισμός σε αυτό τον τομέα δραστηριοποίησης με διαδικασίες ασφάλειας και υγείας βάσει του προτύπου OSHAS 18001. Σκοπός μας είναι η διασφάλιση της απόλυτης ασφάλειας των συμμετεχόντων, των θεατών, του προσωπικού, των συνεργατών μας και κάθε εμπλεκομένου. Την ομάδα των διοργανωτών αποτελούν επαγγελματίες και επιχειρήσεις από την Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο με εμπειρία στη διοργάνωση των δημοφιλέστερων διαδρομών και αγώνων μετ’ εμποδίων, όπως το Tough Mudder, το Spartan Race, το Bear Gryll’s Survival Race και του Μαραθωνίου του Λονδίνου.

Ποιες άλλες εκδηλώσεις προγραμματίζετε για το 2017;

Το 2017 θα διοργανωθούν τουλάχιστον τρεις εκδηλώσεις σε διαφορετική τοποθεσία, κοινό και δοκιμασίες. Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του 2017 θα πραγματοποιηθεί το «Dorians Students Challenge» που θα απευθύνεται αποκλειστικά σε έφηβους ηλικίας 15 έως 18 ετών. Είμαστε στις διαδικασίες προγραμματισμού του «Dorians Ultimate Challenge», το οποίο θα είναι απόστασης 12 χιλιομέτρων και πέραν των 22 δοκιμασιών και θα απευθύνεται κυρίως σε άτομα τα οποία ασκούνται τακτικά. Στόχος μας είναι εντός του 2017 να διοργανώσουμε τον πρώτο αγώνα επιβίωσης στην Κύπρο με την ονομασία «Dorians Survival Challenge» διάρκειας 24 ωρών και με σημαντικό χρηματικό έπαθλο στην ομάδα ή άτομο το οποίο θα τερματίσει πρώτο.

banner

Ποιοι είναι οι χορηγοί και υποστηρικτές του Dorians Challenge;

Καταρχάς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα για την τιμή την οποία μας έχει κάνει να είμαστε το πρώτο οργανωμένο κοινωνικό σύνολο εθελοντών δοτών μυελού των οστών στην Κύπρο, με την ονομασία «Dorian Donor». Χρυσός χορηγός του πρώτου Dorians Challenge είναι η αλυσίδα αθλητικών καταστημάτων Famous Sports, ενώ στους επίσημους χορηγούς της εκδήλωσης είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, η Sci-MX Nutrition Cyprus, το Kemanes Print Shop, η αλυσίδα καφεστιατορίων Presse Café και το ισοτονικό ποτό Go&Fun.

Πώς μπορεί κάποιος να δηλώσει συμμετοχή στο πρώτο Dorians Challenge;

Μέσω της ιστοσελίδας μας www.dorianschallenge.com, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν ομαδικά ή ατομικά τη συμμετοχή τους και να εξασφαλίσουν άμεσα το εισιτήριό τους ακολουθώντας μιαν εύκολη και ασφαλή διαδικασία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ