Επιβράβευση, αναγνώριση!

Την καλύτερη επιβράβευση για όλους τους κόπους και τις θυσίες του Απόστολου Παρέλλη μέσα στο έτος 2019 αποτέλεσε για τον 34χρονο δισκοβόλο η τιμητική 3η θέση με την οποία βραβεύτηκε από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου, στην ετήσια Γιορτή των Αρίστων. Στην πιο λαμπρή τελετή του αθλητισμού, ο πρωταθλητής μας στη δισκοβολία πήρε το χειροκρότημα για άλλη μια χρονιά, μετά τη συμπερίληψή του ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές της χρονιάς και φυσικά την αναγνώριση από τους αθλητικούς συντάκτες για τις προσπάθειες που κατέβαλε, κυρίως στο διεθνές στερέωμα.

Ήταν το επιστέγασμα μιας πραγματικά σπουδαίας χρονιάς για τον Απόστολο, στη διάρκεια της οποίας πανηγύρισε μεγάλες νίκες και επιτυχίες, προβάλλοντας τη μικρή μας χώρα στο εξωτερικό και θέτοντας τις καλύτερες βάσεις για τον ίδιο ενόψει της Ολυμπιακής χρονιάς που ήδη διανύουμε. Ο Παρέλλης εδώ και καιρό έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και αυτό από μόνο του αποτελεί από τα μεγαλύτερα του επιτεύγματα μέσα στο 2019. Πιθανότατα και ένας από τους λόγους που οι Κύπριοι αθλητικοί συντάκτες (μέλη της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου) τον έστειλαν τόσο ψηλά στη ψηφοφορία των κορυφαίων αθλητών της χρονιάς.

Ο ίδιος δηλώνει: «Ευχαριστώ την ΕΑΚ για την αναγνώριση των προσπαθειών μου. Με τιμά ιδιαίτερα η βράβευση για έκτη συνεχή χρονιά. Παραμένοντας συγκεντρωμένος στους στόχους μου, θα μεταβώ σε λίγες μέρες ξανά στη Νότιο Αφρική για το δεύτερο μέρος της χειμερινής προετοιμασίας μου, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων».

Παγκύπριο ρεκόρ και Ντόχα

Δεν ήταν όμως μόνο η εξασφάλιση του Ολυμπιακού ορίου για το «Τόκιο 2020» που χαρακτήρισε το 2019 για τον Απόστολο Παρέλλη. Επιβεβαιώνοντας πως είναι ο κορυφαίος δισκοβόλος όλων των εποχών στη χώρα μας, σημείωσε νέο παγκύπριο ρεκόρ με 66.32μ, ρίχνοντας για πρώτη φορά πάνω από τα 66 μέτρα. Υπενθυμίζουμε επίσης και την τιμητική 5η θέση στον τελικό της δισκοβολίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα τον Σεπτέμβριο.

Πλέον ο πρωταθλητής μας επικεντρώνεται στην προετοιμασία του ενόψει του μεγάλου ραντεβού της Ιαπωνίας, που και φέτος περιλαμβάνει προπονήσεις και σκληρή δουλειά, τόσο εντός Κύπρου όσο φυσικά και στο εξωτερικό. Ο Απόστολος θα δώσει σίγουρα το παρών του σε κάποια διεθνή μίτινγκ, όμως λόγω της Ολυμπιάδας το φετινό πρόγραμμα, τόσο της προετοιμασίας όσο και των αγώνων του, θα είναι διαφοροποιημένο σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, έτσι ώστε να είναι όσο πιο έτοιμος για τη μεγαλύτερη διοργάνωση του παγκόσμιου αθλητισμού.

Τον Δεκέμβριο ο Παρέλλης είχε μεταβεί στο Πότσεφστρουμ, όπου σε ένα γνώριμο περιβάλλον για τον ίδιο, προπονήθηκε κάτω από ιδανικές συνθήκες. Αυτές τις μέρες προπονείται εντατικά στην Κύπρο και ετοιμάζεται να επιστρέψει στη Νότιο Αφρική για το δεύτερο στάδιο της χειμερινής προετοιμασίας του.

Υποστηρικτές του Κύπριου πρωταθλητή είναι οι ακόλουθες εταιρείες και οργανισμοί: ΟΠΑΠ Κύπρου Λτδ, Consultics, Puma Hellas, Medochemie και Ltd Biosearch for Sports.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ