aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΕπιτυχής η παρουσία, χρήσιμη για συμπεράσματα

Επιτυχής η παρουσία, χρήσιμη για συμπεράσματα

Η ΚΟΕ έκανε σε συνέντευξη Τύπου τον απολογισμό της συμμετοχής στους 18ους Μεσογειακούς Αγώνες στους οποίους η Κύπρος κατέλαβε την 12η θέση επί συνόλου 26 χωρών κατακτώντας τέσσερα χρυσά, δύο αργυρά και δύο χάλκινα μετάλλια. Η συγκομιδή αυτή αποτελεί την καλύτερη εκ των δέκα κυπριακών συμμετοχών, συμπεριλαμβανομένης της φετινής, από το 1983 και εντεύθεν, όταν υπήρξε η πρώτη συμμετοχή.

Παρουσιάζοντας τον απολογισμό ο πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης επεσήμανε ότι η αποστολή ήταν πετυχημένη και τα θετικά που προέκυψαν από αυτήν ήταν πολύ περισσότερα από όσα χρίζουν περαιτέρω βελτίωσης. Ακολούθως αναφέρθηκε σε κάθε άθλημα ξεχωριστά, σημειώνοντας τα αποτελέσματα του και τα συμπεράσματα που εξάγονται, κατηγοριοποιώντας τα σε τρεις κατηγορίες. Στην πρώτη συμπεριέλαβε αθλήματα που προσβλέπουμε σε διακρίσεις σε οποιαδήποτε διοργάνωση λαμβάνουν μέρος, και είναι αυτά που διαχρονικά προβάλλουν την Κύπρο (Στίβος, Ιστιοπλοΐα, Γυμναστική και Σκοποβολή).

Στην δεύτερη βρίσκονται αυτά για τα οποία είναι διακριτή η ανοδική τους πορεία, η οποία επιτρέπει να αισιοδοξούμε για το μέλλον (Κολύμβηση, Τένις, Ποδηλασία, ΤαεΚβοντό, Πετόσφαιρα, Μπιτς Βόλεϊ, Καλαθόσφαιρα και Θαλάσσιο Σκι). Στην τρίτη είναι τα υπόλοιπα αθλήματα που αυτή τη στιγμή δεν είναι έτοιμα να ανταγωνιστούν με ίσους όρους σε τέτοιου βεληνεκούς αγώνες.

Ο κ. Μιχαηλίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις σημερινές οικονομικές δυνατότητες της ΚΟΕ επεσήμανε ότι τα τελευταία δύο χρόνια η ΚΟΕ συμμετείχε στις Διεθνείς διοργανώσεις οι οποίες αποτελούν και συμβατικές υποχρεώσεις του Κράτους, με ίδιους πόρους, ενώ για το 2018 δεν έχει ακόμη αποδεσμευτεί ούτε ένα σεντ από την κρατική χορηγία:

«Έχουμε φτάσει σε σημείο που καθίσταται πλέον προβληματική ή αδύνατη οποιαδήποτε συμμετοχή σε εξαιρετικά σημαντικές Διεθνείς υποχρεώσεις της Κύπρου. Εάν η ΚΟΕ δεν τύχει και εδώ στην Κύπρο από τους αρμόδιους φορείς, του ανάλογου σεβασμού, της συνεργασίας και αναγνώρισης που τυγχάνει στο Παγκόσμιο Ολυμπιακό Κίνημα, και δεν ενισχυθεί, τότε θα είναι σχεδόν αδύνατη η οποιαδήποτε εκπροσώπηση υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, με τις ανάλογες δυσμενείς επιπτώσεις σε όλους τους τομείς, πολιτικούς, κοινωνικούς και αθλητικούς. Το θέμα πια, δεν εξαρτάται από την ΚΟΕ, είναι θέμα καθαρά Κρατικής πολιτικής».

Ο Αρχηγός της Κυπριακής αποστολής Δρ Μιχάλης Κρασιάς προέβη μεταξύ άλλων σε αναλυτικό απολογισμό των θετικών και αρνητικών στοιχείων που παρουσίασε η διοργάνωση, ενώ η Γενική Διευθύντρια της ΚΟΕ Όλγα Πιπερίδου Χρυσάφη, αναφέρθηκε στην επιλογή που έγινε από το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΚΟΕ, έτσι που η αποστολή σε μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση να περιλάβει περισσότερους αθλητές και αθλήματα.

Όλοι οι ομιλητές απένειμαν τα εύσημα πρώτα και κύρια στους αθλητές για τις επιδόσεις τους, στη διοικητική, την ιατρική και τη δημοσιογραφική ομάδα, και όλους όσους συνέβαλαν στο να στεφθεί με επιτυχία η αποστολή. Μετά την παρουσίαση του απολογισμού, υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση με προέδρους και εκπροσώπους Ομοσπονδιών, καθώς και μελών της αποστολής που βρέθηκαν στην Ταραγόνα, για τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα που εξάγονται από τη συμμετοχή στους αγώνες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ