aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΕπιστροφή στη βάση με τις βαλίτσες γεμάτες εντυπώσεις

Επιστροφή στη βάση με τις βαλίτσες γεμάτες εντυπώσεις

Τα τελευταία χρόνια η ραγδαία ανάπτυξη του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα αποτελεί σημείο αναφοράς στο Παγκόσμιο Αθλητικό στερέωμα και οι βάσεις οι οποίες τοποθετούνται ανά το Παγκόσμιο, αποτελούν εχέγγυο για την περαιτέρω ανάπτυξη του πανεπιστημιακού αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα.

Η σημασία του αθλητισμού είναι πολύπλευρη και αυτή η διάσταση είναι που θέλει να προβληθεί από την FISU -την Παγκόσμια Ομοσπονδία του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια και τη λογική πραγματοποιήθηκε και φέτος με ιδιαίτερη επιτυχία η συμμετοχή της κυπριακής αντιπροσωπείας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό (14 FISU FORUM) το οποίο διεξάγεται κάθε δύο χρόνια και που φέτος έγινε στην πόλη Krasnoyarsk της Ρωσίας.

Η κυπριακή αποστολή αποτελείτο από τον δρα Αιμίλιο Σολωμού, τον δόκτορα Εύρο Δημοσθένους -οι οποίοι τα τελευταία χρόνια απέκτησαν ιδιαίτερες εμπειρίες και γνώσεις στο συγκεκριμένο τομέα- και τους φοιτητές μας Άντρια Κιρκίνη και Παναγιώτη Ρούσο. Οι φοιτητές μας έμειναν κατενθουσιασμένοι από αυτά που έζησαν και θεωρούν την εμπειρία αυτή ανεπανάληπτη και εμπειρία ζωής. Με βάση όλα αυτά η παρουσία της αποστολής μας στα πολύωρα και επί καθημερινής βάσεως σεμινάρια και τα εργαστήρια ήταν έντονη, με αξιοπρόσεκτη μάλιστα παρουσία, με σοβαρές παρεμβάσεις αλλά και εισηγήσεις, οι οποίες άφησαν άριστες και θετικότατες εντυπώσεις.

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου αυτή τη χρονιά ήταν: «Ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός σαν εφαλτήριο για πρωτοποριακή ηγεσία» ενώ οι τρεις υποενότητες οι οποίες συζητήθηκαν αφορούσαν: Τις ίσες ευκαιρίες στον χώρο του αθλητισμού, τις αρχές και αξίες γύρω από τη σωστή διακυβέρνηση και τον συνδυασμό του αθλητισμού/καριέρας με τις σπουδές/εκπαίδευση (διπλή καριέρα).

Στο «παρασκήνιο» της όλης εκδήλωσης από την άλλη, το κυπριακό περίπτερο αποτέλεσε –όπως κάθε φορά-πόλο έλξης πολλών αποστολών και επισκεπτών, αφού για άλλη μία φορά προβάλαμε με σοβαρότητα τη χώρα μας και τον Πανεπιστημιακό αθλητισμό αλλά και τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλονται για συνεχή και ανοδική πορεία σε όλους τους τομείς. Αυτό έγινε και με τη βοήθεια του ΚΟΤ ο οποίος στάθηκε αρωγός στην όλη προσπάθεια προσφέροντας όλα τα κυπριακά προϊόντα του περιπτέρου μας. Σε διοικητικό επίπεδο τόσο ο δρ Σολωμού όσο και ο δρ Εύρος Δημοσθένους ανέπτυξαν ιδιαίτερα σημαντικές και εξαιρετικά καλές σχέσεις με άλλες ομοσπονδίες και επιβεβαίωσαν τις παλιές με στόχο το απώτερο μέλλον. Είναι ξεκάθαρο πια ότι η Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού γράφει καινούργιες σελίδες στον Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Αθλητισμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ