aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΕπιμορφωτικό σεμινάριο «Νεαροί αθλητές»

Επιμορφωτικό σεμινάριο «Νεαροί αθλητές»

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου με απόλυτη επιτυχία το επιμορφωτικό Σεμινάριο Νεαροί Αθλητές( Young Athletes), το οποίο διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ειδικών Ολυμπιακών. Το Σεμινάριο παρακολούθησαν πέραν των 30 εκπαιδευτικών από τις ειδικότητες: Ειδικής Φυσικής Αγωγής, Φυσιοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής.

Το Πρόγραμμα Νεαροί Αθλητές είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο αθλητικό πρόγραμμα για παιδιά με διανοητική αναπηρία ηλικίας 2 μέχρι 8 ετών, με σκοπό να τα προετοιμάσει για την ένταξή τους στα επίσημα αθλήματα των Special Olympics, μετά το πέρας της ηλικίας των 8 ετών.

Επικεντρώνεται στα σημεία, τα οποία είναι κρίσιμα για την γνωστική ανάπτυξη του παιδιού, μέσω δραστηριοτήτων που αναπτύσσουν και βελτιώνουν βασικές δεξιότητες όπως: περπάτημα και τρέξιμο, ισορροπία και άλματα, πιάσιμο και υποδοχή, ρήψη, χτύπημα, λάκτισμα και ανεπτυγμένες δεξιότητες.

Είναι ένα ευέλικτο πρόγραμμα που μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορες εκπαιδευτικές διαδικασίες και σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να εφαρμόζεται ακόμη και από τους γονείς νεαρών αθλητών.

Το πρόγραμμα Νεαροί Αθλητές βοηθούν τα παιδιά σε όλο τον κόσμο, χάρη στην υποστήριξη του Ιδρύματος της Mattel για παιδιά, Toys R Us, Kim Σαμουήλ και το Ίδρυμα Οικογένεια  Lynch.  Επίσης οδηγεί τα παιδιά με διανοητική αναπηρία σε ένα φωτεινό νέο κόσμο του αθλητισμού και τις κοινωνικές δεξιότητες, την υπερηφάνεια και την δυνατότητα.

Μέχρι στιγμής, μας έχουν φέρει Νεαροί Αθλητές σε περισσότερα από 50.000 παιδιά. Εργαζόμαστε για να διπλασιάσουμε τον αριθμό των νεαρών αθλητών στα επόμενα πέντε χρόνια. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ειδικών Ολυμπιακών θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αλλά και το ειδικό Σχολείο Αγ. Σπυρίδωνας για την φιλοξενία

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ