aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΕπί σκοπώ… 620 σκοπευτές και σκοπεύτριες!

Επί σκοπώ… 620 σκοπευτές και σκοπεύτριες!

Ενώ η επίσημη τελετή έναρξης των Πανευρωπαϊκών Αγώνων Σκοποβολής Κόμπακ, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο μεσαιωνικό κάστρο της πόλης του Ζήνωνα, η «αυλαία» θα ανοίξει σήμερα στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας, με τους πρώτους 50 δίσκους της διοργάνωσης.

Εξακόσιοι είκοσι σκοπευτές και σκοπεύτριες από 28 χώρες της Γηραιάς Ηπείρου ρίχνονται στη «μάχη» της ευρωπαϊκής διάκρισης. Ανάμεσα σ’ αυτούς και 125 Κύπριοι διεθνείς που θα «δοκιμάσουν» τις αντοχές και τις δυνατότητές τους δίπλα στα κορυφαία «ντουφέκια» της Ευρώπης. Ομαδικά η Κύπρος εκπροσωπείται στους αγώνες, με τις εθνικές μας ομάδες ανδρών, εφήβων, σένιορς και βετεράνων, ενώ δεν συμμετέχουν ομάδες γυναικών και μάστερς από κυπριακής πλευράς.

Την εθνική μας ομάδα των ανδρών απαρτίζουν οι διεθνείς σκοπευτές μας Ντίνος Κωνσταντίνου, Χάρης Χριστοδουλίδης και Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ενώ οι Κωστάκης Κωνσταντίνου, Χαράλαμπος Σίκκης και Αντώνης Αντωνίου θα στελεχώσουν την εθνική σένιορς και οι Ευάγγελος Καραβόλιας, Γιώργος Ευστρατίου και Νίκος Πετρίδης αγωνίζονται στην εθνική βετεράνων. Τέλος, οι νεαροί Ανδρόνικος Ξύστρος, Βαρνάβας Θεοδώρου και Χρίστος Πάλμας έχουν επιλεγεί για την εθνική ομάδα των εφήβων.

Οι αγώνες που είναι τετραήμεροι, θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Κυριακή 6 Μαΐου, με τη συμπλήρωση των 200 δίσκων της διοργάνωσης (50 δίσκοι κάθε μέρα για κάθε σκοπευτή) και την Κυριακή το απόγευμα θα πέσει η «αυλαία» της διοργάνωσης, με την τελετή βράβευσης των νικητών και την αποχαιρετιστήρια δεξίωση.

Η αρχιδιαιτησία των Πανευρωπαϊκών Αγώνων, έχει ανατεθεί στον Κύπριο αρχιδιαιτητή Χρίστο Καζάζη, ενώ δίπλα στους 21 Κύπριους διεθνείς διαιτητές που θα σηκώσουν το βάρος της διαιτησίας, έχουν προστεθεί και πέντε ξένοι, δύο από τη Μεγάλη Βρετανία, δύο από την Ουγγαρία κι ένας από την Εσθονία. Ο σχεδιασμός και το στήσιμο των γηπέδων έχει γίνει από τον Ιταλό, επίσημο σχεδιαστή γηπέδων της Διεθνούς Ομοσπονδίας FITASC, Βενιέρο Σπάτα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ