aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΈπεσαν στο «κενό» οι καταγγελίες της Άντρης Ελευθερίου

Έπεσαν στο «κενό» οι καταγγελίες της Άντρης Ελευθερίου

Στο συρτάρι αρχειοθέτησης της Αστυνομίας μπήκε η καταγγελία της αθλήτριας, Άντρης Ελευθερίου για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα του αθλητισμού, πριν από μερικά χρόνια. Σύμφωνα με την Αστυνομία δεν μπορεί να στοιχειοθετήθει η υπόθεση, καθώς προκύπτει νομικό κώλυμα που δεν επιτρέπει στις Αρχές να οδηγήσουν την υπόθεση στο Δικαστήριο.

Η αθλήτρια στην κατάθεσή της αναφέρθηκε λεπτομερώς στα γεγονότα που συνέβησαν σε σχέση με την κακοποίησή της σε δύο περιπτώσεις, στους αγώνες της Κοινοπολιτείας στην Αυστραλία το 2006 και στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008. Το γεγονός ότι τα όσα καταγγέλλει η αθλήτρια έλαβαν χώρα εκτός Κύπρου αποτελούν νομικό κώλυμα ώστε να στηθεί υπόθεση στο Δικαστήριο, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, μιλώντας στον Super Sport FM.

«Η υπόθεση έχει διερευνηθεί. Ήταν η πρώτη που εμφανίστηκε και ήταν αυτή που ώθησε και άλλα άτομα που έχουν υποστεί κακοποιήσεις, να προβούν σε καταγγελίες. Έχουμε στο σύνολο 27 τέτοιες καταγγελίες. Η υπόθεση έχει ολοκληρωθεί, έχει διερευνηθεί και έχει σταλθεί στη νομική υπηρεσία. Εκεί φαίνεται πως έχει επέλθει ένα νομικό κόλλημα που δεν επιτρέπει την εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης ενώπιον των κυπριακών δικαστηρίων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία που ισχύει.

Ο λόγος που η καταγγελία της Άντρης Ελευθερίου δεν μπορεί να προχωρήσει, είναι γιατί διαδραματίστηκε στο εξωτερικό. Είναι καθαρά θέμα νομικό το γεγονός ότι έγινε εκτός συνόρων. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι που δεν μπορεί να έρθει εις πέραν η υπόθεση. Η κυρία Ελευθερίου έχει ενημερωθεί για τους λόγους για τους οποίους η υπόθεση δεν θα οδηγηθεί ενώπιον των δικαστηρίων.

Σαν Αστυνομία παρουσιάζουμε την υπόθεση της Άντρης Ελευθερίου, ώστε να προβαίνει σε τέτοιες καταγγελίες. Σίγουρα είναι δύσκολες υποθέσεις γίνονται όμως όλες οι προσπάθειες από εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τις υποθέσεις. Πέραν αυτών των υποθέσεων, υπάρχουν και ακόμα πιο τραγικές υποθέσεις οι οποίες διερευνώνται και έχουν να κάνουν με σεξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων παιδιών. Έχουμε αρκετές τέτοιες καταγγελίες και έχουνε ξεκινήσει την διερεύνηση αυτών των υποθέσεων. Καλούμε τους γονείς να προβαίνουν σε καταγγελίες, αλλά και όταν πρόκειται για τα παιδιά τους, να είναι πιο παρατηρητικοί».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ