aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΕΟΑΚ: «Η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνική υγεία»

ΕΟΑΚ: «Η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνική υγεία»

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου, διοργανώνει την 28η Ετήσια Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο. Το κύριο θέμα της φετινής Συνόδου της ΕΟΑΚ θα είναι «Η συμβολή του αθλητισμού στην Κοινωνική Υγεία», και οι εργασίες της θα αρχίσουν στις 09.00. Της τελετής έναρξης θα προηγηθούν τα Εγκαίνια Αίθουσας «Στέλιος Κυριακίδης».

Στη σύνοδο θα απευθύνουν χαιρετισμό η εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Ανώτερη Ιατρική Λειτουργός Ειρήνη Χατζηχαραλάμπους, εκ μέρους του Προέδρου του ΚΟΑ ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Λεοντής, και η κήρυξη της έναρξης των εργασιών θα γίνει από την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Αίγλη Παντελάκη.

Κύριος ομιλητής στη Σύνοδο θα είναι ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ δρ. Κωνσταντίνος Ψιμόπουλος που θα αναπτύξει το θέμα «Η φυσική δραστηριότητα ως μέσο πρόληψης ασθενειών και προαγωγής υγείας και ευεξίας στην κοινωνία: Η περίπτωση των ΗΠΑ».

Ο δρ. Ψιμόπουλος είναι Πρόεδρος του Οργανισμού Φυσικής Αγωγής, Αγωγής Υγείας, Αναψυχής και Αθλητισμού της Πολιτείας της Μασσαχουσέτης (2014-2017) και Διδάσκων και επιστημονικός συνεργάτης, Πανεπιστήμιο Harvard και MIT. Τον Μάιο του 2014 εξελέγη Πρόεδρος του Οργανισμού Φυσικής Αγωγής, Αγωγής Υγείας, Αναψυχής και Αθλητισμού της Πολιτείας της Μασσαχουσέτης (MAHPERD).

Παλαιός πρωταθλητής Ελλάδος και Βαλκανιονίκης στην Ορεινή Ποδηλασία, εργάστηκε για την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών στους πρώτους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του Ίννσμπρουκ 2012, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Θα ακολουθήσει η ομιλία του Καθηγητή Κοινωνιολογίας του Αθλητισμού δρ. Δημήτρη Μαστρογιαννάκη με θέμα «Η συμβολή του Ολυμπισμού και του αθλητισμού στις υπό διαμόρφωση νεοφιλελεύθερες δυτικές κοινωνίες». Ο δρ. Δημήτρης Μαστογιαννάκης, είναι απόφοιτος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, και μεταπτυχιακού τίτλου στην κοινωνικοοικονομία του αθλητισμού από το Πανεπιστήμιο Lyon Ι.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Lille 2 το 2010 υποστηρίζοντας τη διδακτορική του διατριβή η οποία εξετάζει το ζήτημα των πολιτικών αντιμετώπισης του χουλιγκανισμού στην Ελλάδα. Εργάστηκε ως Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Lille 2 και στο Πανεπιστήμιο Côte d’Opale. Σήμερα είναι Καθηγητής στο University of Seattle, City Unity College στην Αθήνα, στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Οι ομιλίες θα ολοκληρωθούν με αυτήν του Καθηγητή Γαστρεντολογίας Δρ Ιωάννη Μουζά με την ομιλία «Αθλητισμός, νέοι και αλκοόλ». Ο δρ. Ιωάννης Μούζας είναι Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και παράλληλα Διευθυντής του Μουσείου Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολής Θεσσαλονίκης (1977) και την Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Γαλλικών Σπουδών, 1991). Είναι κάτοχος τίτλου Μάστερ Αλκοολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου  Φλωρεντίας (2005). Είναι Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για την «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το Αλκοόλ» (2008), Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για την Βιοϊατρική Έρευνα στον Αλκοολισμό (ESBRA, European Society for Biomedical Research on Alcoholism, 2013).

Των ομιλιών θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή των ομιλητών και του δρ. Μοριακής Βιολογίας Δημήτρη Ιακωβίδη. Στο πλαίσιο της Συνόδου, η Μαρία Παπαδοπούλου θα καταθέσει τις εντυπώσεις από τη συμμετοχή της στην 56η Σύνοδο της ΔΟΑ για νέους συμμετέχοντες. Η σύνοδος αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 13.30 μετά το μεσημέρι.

Η συμμετοχή στις εργασίες της Συνόδου είναι ελεύθερη για το κοινό που καλείται να συμμετάσχει. Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνεί καθημερινά από 07.30-18.00 με τα γραφεία της ΚΟΕ, στο τηλέφωνο 22449880, ενώ το έντυπο συμμετοχής είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, www.olympic.org.cy.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ