aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΕΟΑΚ: Εγκαίνια, ομιλίες και συζήτηση στρογγυλής τραπέζης

ΕΟΑΚ: Εγκαίνια, ομιλίες και συζήτηση στρογγυλής τραπέζης

Με κεντρικό θέμα «Η συμβολή του Αθλητισμού στην Κοινωνική Υγεία», η ΕΟΑΚ διοργάνωσε στο Ολυμπιακό Μέγαρο την ετήσια σύνοδό της. Ξεχωριστή στιγμή ήταν τα εγκαίνια της αίθουσας «Στέλιος Κυριακίδης» προς τιμήν του θρύλου του ελληνικού αθλητισμού και κορυφαίου Κύπριου αθλητή του 20ού αιώνα.

Τα εγκαίνια έγιναν στην παρουσία του γιου του αειμνήστου αθλητή, Δημήτρη Κυριακίδη, και στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε ντοκιμαντέρ με αναφορές στη ζωή, την αθλητική σταδιοδρομία και τη μυθική νίκη του στον μαραθώνιο της Βοστώνης το 1946.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΚΟΕ και της ΕΟΑΚ, Ντίνος Μιχαηλίδης, αναφέρθηκε στην επιλογή του θέματος της φετινής συνόδου, σημειώνοντας ότι οι εκπαιδευτικές αξίες του αθλητισμού είναι αυτές που βελτιώνουν την κοινωνική υγεία, γιατί κάνουν το άτομο πιο ανθρώπινο, επισημαίνοντας ότι η βελτίωση του ανθρώπινου παράγοντα στην κορύφωσή της αναπτύσσει την κοινωνική υγεία που οδηγεί στην πρόοδο και στην ευτυχία.

Χαιρετισμούς στη σύνοδο απηύθυναν η ανώτερη ιατρική λειτουργός του Υπουργείου Υγείας Ειρήνη Χατζηχαραλάμπους και ο αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Δημήτρης Λεοντής. Εκ μέρους του υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Καδή, απηύθυνε χαιρετισμό και κήρυξε την έναρξη των εργασιών της συνόδου η γενική διευθύντρια του υπουργείου, Αίγλη Παντελάκη. Κύριοι ομιλητές ήταν οι καθηγητές Κωνσταντίνος Ψιμόπουλος, Διαμαντής Μαστρογιαννάκης και Ιωάννης Μουζάς.

Ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή των τριών ομιλητών πλαισιούμενων από τον δρα Δημήτρη Ιακωβίδη, οι οποίοι δέχτηκαν τις ερωτήσεις των συνέδρων και μαθητών που παρακολούθησαν τις εργασίες της συνόδου.

Ένα από τα συμπεράσματα που προέκυψε από τη συζήτηση είναι ότι στις μέρες μας θα πρέπει να αυξηθούν οι ώρες που αφιερώνονται στον αθλητισμό μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα. Στο πλαίσιο της συνόδου η Μαρία Παπαδοπούλου, πρωταθλήτρια της κολύμβησης, παρουσίασε τις εντυπώσεις από τη συμμετοχή στην 56η Σύνοδο της ΔΟΑ για νέους που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της στην Αρχαία Ολυμπία.

Στην 28η Σύνοδο της ΕΟΑΚ συμμετείχαν 150 περίπου σύνεδροι ανάμεσα στους οποίους μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ, εκπρόσωποι δήμων και της Αστυνομίας, οργανωμένων φορέων, πρόεδροι αθλητικών ομοσπονδιών και άλλοι αθλητικοί παράγοντες, γυμναστές, αθλητές και αθλητικοί συντάκτες. Όσα κατατέθηκαν στη σύνοδο, οι ομιλίες, οι ερωτήσεις των συνέδρων και οι απαντήσεις, οι συζητήσεις και τα συμπεράσματα της συνόδου, θα εκδοθούν όπως κάθε χρόνο σε ειδικό αναμνηστικό λεύκωμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ