aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΕντυπωσιακή η τελετή έναρξης με σημαιοφόρο την Καρολίνα

Εντυπωσιακή η τελετή έναρξης με σημαιοφόρο την Καρολίνα

Δίχως τη λάμψη των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά στέλνοντας πιο δυνατό μήνυμα, άρχισαν επίσημα οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο μέσω μιας τελετής που διεξήχθη υπό βροχή, αλλά μπορεί να πει κάποιος ότι ήταν εξίσου εντυπωσιακή με αυτή που έλαβε μέρος στη Βραζιλία πριν από περίπου έναν μήνα. Πολλά βεγγαλικά, ωραία σκηνικά, όπως τα μεγάλα πανό μέσω των οποίων έγινε η αντίστροφή μέτρηση, δημιούργησαν μια πολύ ωραία εικόνα στο Μαρακανά.

Τραγούδια και χορός συνόδευαν την είσοδο των αποστολών στο στάδιο και μια κοπέλα που βρισκόταν μπροστά από την καθεμία, κρατούσε ένα κομμάτι παζλ με το όνομα της κάθε χώρας. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε ένα τεράστιο παζλ που είχε τις φωτογραφίες και των 6.500 αθλητών και σχηματίστηκε μια μεγάλη καρδιά.

Ο Άαρον Γουίλτς έκανε άλμα από μια τεράστια ράμπα και με αυτόν τον τρόπο σηματοδοτήθηκε η έναρξη των Αγώνων. Συγκλονιστική στιγμή το σημείο που έπεσε στο έδαφος η Παραολυμπιονίκης, Μάρσια Μαλσάρ, η οποία τελικά σηκώθηκε και αποθεώθηκε από τον κόσμο.

Η κυπριακή ομάδα αποτελείται από την κολυμβήτρια Καρολίνα Πελενδρίτου που θα συνοδεύεται από τον προπονητή της Στυλιανό Κακαβογιάννη και τον αθλητή στίβου Αντώνη Αρέστη που θα συνοδεύεται από τον προπονητή του Κωνσταντίνο Χρίστου. Η Καρολίνα ήταν η σημαιοφόρος της κυπριακής αποστολής στην τελετή έναρξης, ενώ ο Αντώνης θα είναι σημαιοφόρος στην τελετή λήξης.

Αρχηγός της αποστολής είναι ο Αριστείδης Ευριπίδης. Την αποστολή θα συνοδεύσει ο γιατρός Σάββας Μήλλιος και ο γυμναστής/κινησιοθεραπευτής Αλέξανδρος Προβολισιάνος. Στο Ρίο βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΚΕΠΕ Ανδρέας Καμαρλίγγου, ενώ τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή εκπροσωπεί στους αγώνες ο Τάσος Προκοπίου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ