aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΕνός λεπτού σιγή στη μνήμη του Σωφρόνη Σωφρονίου

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Σωφρόνη Σωφρονίου

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης πενθεί για το θάνατο του πρώτου της προέδρου Σωφρόνη Σωφρονίου ο οποίος απεβίωσε την Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου σε ηλικία 85 ετών. Ο εκλιπών υπηρέτησε το άθλημα της χειροσφαίρισης για πάρα πολλά χρόνια, λαμβάνοντας από τον ΚΟΑ το χρίσμα του πρώτου προέδρου το 1981 με αποστολή την ενεργοποίηση της Ομοσπονδίας η οποία είχε συσταθεί από το 1974 και τη διοργάνωση πρωταθλημάτων. Πράγματι το 1983 δημιουργήθηκε το πρώτο Καταστατικό της ΚΟΧ και έγιναν τα πρώτα τουρνουά ενώ το 1984 διοργανώθηκε το πρώτο ειδικό πρωτάθλημα. Ο Σωφρόνης Σωφρονίου κατείχε τη θέση του προέδρου της ΚΟΧ μέχρι και το 1993.

Η ΚΟΧ αποφάσισε όπως στη μνήμη του εκλιπόντος τηρηθεί μονόλεπτος σιγή πριν την έναρξη των αγώνων της Κυριακής (24/10) και οι οποίοι είναι ΕΝ Αγίας Βαρβάρας – ΑΠΟΕΛ (16:00) και ΘΟΪ Αυγόρου – Προοδευτικός (18:00).

Ο Σωφρόνης Σωφρονίου, διετέλεσε Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ για τέσσερις συνεχόμενες θητείες από το 1980 μέχρι το 1996.

Η κηδεία θα τελείται την Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου στις 16.00 από τον ιερό ναό Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς. Η ΚΟΧ θα εκπροσωπηθεί και θα καταθέσει στεφάνι.

– Στη φωτογραφία ο Σωφρόνης Σωφρονίου σβήνει την τούρτα για τα 10χρονα της ΚΟΧ.

* Φωτογραφία και πληροφορίες από το βιβλίο «Χάντμπολ, 15 χρόνια ζωής – Απρίλιος 1999» του δημοσιογράφου Παντελή Χριστοδούλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ