aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΈνεση για τον τουρισμό της Πάφου από το Cyprus Gran Fondo 2023

Ένεση για τον τουρισμό της Πάφου από το Cyprus Gran Fondo 2023

Γι’ άλλη μία χρονιά το Cyprus Gran Fondo συνεισφέρει τα μέγιστα στον τουρισμό της Κύπρου και ειδικότερα της επαρχίας Πάφου, η οποία είναι και το επίκεντρο της διοργάνωσης. Για το 2023 το Cyprus Gran Fondo θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 31 Μαρτίου – 2 Απριλίου και αναμένεται το διάστημα αυτό να πάρουν «ανάσα» αρκετά καταλύματα της περιοχής, ξενοδοχεία, εστιατόρια, μαγαζιά, εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων κι όχι μόνο.

Στον αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 400 αθλητές / αθλήτριες από 36 χώρες και περιοχές και συγκεκριμένα από Αρμενία, Αυστραλία, Λευκορωσία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Καναδά, Κύπρο, Τσεχία, Εσθονία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Χονγκ Κονγκ, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιορδανία, Λετονία, Νήσος του Μαν (Isle of Man), Λίβανος, Μεξικό, Μονακό, Ολλανδία, Νορβηγία, Ομάν, Πολωνία, Ρωσία, Σερβία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία, Ουκρανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μεγάλη Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Στη διοργάνωση θα εκπροσωπηθούν τέσσερες από τις πέντε ηπείρους της υφηλίου αφού για την ώρα μόνο από την Αφρική δεν έχει έρθει συμμετοχή.

Ανάκαμψη μετά από πανδημία και πόλεμο
«Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από τον αριθμό των διαγωνιζόμενων αφού συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία και των κυρώσεων ουσιαστικά χάσαμε εν μια νυχτί τους μισούς διαγωνιζόμενους, που το 2019 έφτασαν τον αριθμό ρεκόρ των 650. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες φέτος πρώτη φορά έρχονται στην Κύπρο και ευχόμαστε να τους κρατήσουμε» αναφέρει ο Μιχάλη Χατζηϊωάννου, διευθυντής της Activate Cyprus που διοργανώνει τον αγώνα.

«Οπωσδήποτε ο προορισμός είναι ελκυστικός και η διοργάνωση μας σε υψηλά στάνταρ και αυτό προσελκύει αθλητές/τριες από το εξωτερικό. Τη μεγαλύτερη ώθηση δίνει η συμπερίληψη του αγώνα μας στη μεγαλύτερη διεθνή σειρά αγώνων για ερασιτέχνες/ ημι-επαγγελματίες UCI Gran Fondo World Series η οποία επιτυγχάνεται με φυσικά με πάρα πολλές θυσίες και τεράστιο οικονομικό κόστος για τους διοργανωτές» εξηγεί ο κ. Χατζηϊωάννου και προσθέτει: «η παρουσία μας σε αυτή τη σειρά καθιστά τον αγώνα προκριματικό για τον τελικό της σειράς που θα γίνει στη Γλασκόβης παράλληλα με άλλα 12 παγκόσμια πρωταθλήματα κάτι που καθιστά τη διοργάνωση της Γλασκόβης το μεγαλύτερο ποδηλατικό γεγονός της χρονιάς παγκοσμίως».

Η πιο μεγάλη διοργάνωση της Κύπρου
Δίχως αμφιβολία το Cyprus Gran Fondo είναι ο πιο μεγάλος – βάσει αριθμού συμμετεχόντων – αγώνας ποδηλασίας της Κύπρου και ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή αθλητικά γεγονότα του νησιού, βάσει του αριθμού των χωρών που εκπροσωπούνται.

Το Cyprus Gran Fondo αποτελεί έναν από τους 28 γύρους της παγκόσμιας σειράς αγώνων UCI Gran Fondo World Series που θα γίνουν το 2023.

6.000+ διανυκτερεύσεις στην Πάφο
Πέρα των αφίξεων η διοργάνωση στηρίζει τον εγχώριο τουρισμό αφού ντόπιοι αθλητές/τριες θα διαμένουν στην Πάφο – οι πλείστοι οικογενειακώς- το τριήμερο διεξαγωγής του μεγαλύτερου ποδηλατικού αγώνα της Κύπρου τον οποίο διοργανώνει η Αctivate Cyprus.
Υπολογίζοντας ότι αρκετοί από τους αθλητές θα πάνε στην Πάφο με συνοδεία κι άλλων μελών της οικογένειάς τους, γύρω στα 700 – 800 άτομα θα βρεθούν για τρεις ή και περισσότερες ημέρες σε διάφορες περιοχές της επαρχίας Πάφου ή άλλων κοντινών περιοχών. Εκτιμάται ότι την βδομάδα του Cyprus Gran Fondo η πόλη της Πάφου και ευρύτερα η επαρχία επωφελούνται από πάνω από 6.000 διανυκτερεύσεις.

Τα εισιτήρια για Γλασκόβη
Οι διαγωνιζόμενοι στην κατηγορία Expert του Cyprus Gran Fondo διεκδικούν πρόκριση στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που θα γίνει στη Γλασκόβη (4-7 Αυγούστου). Άνδρες 60+ χρόνων και Γυναίκες 50+ χρόνων διεκδικούν εισιτήριο για τον τελικό και μέσω του Cyprus Medio Fondo, κατηγορία που εντάσσεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Cyprus Gran Fondo.
Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο activatecyprus.com/granfondocyprus.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ