aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΈνας Κύπριος στο πλευρό του «θρύλου» της πυγμαχίας

Ένας Κύπριος στο πλευρό του «θρύλου» της πυγμαχίας

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ένας «δικός» μας γυμναστής, ο Γιάννος Λαζάρου βρέθηκε για ένα χρόνο στο πλευρό του παγκόσμιου πρωταθλητή πυγμαχίας, Κρίστοφερ Γιούμπαγκ. Ο σκοπός του, ήταν να τον προετοιμάσει για τον αγώνα που θα δώσει με τον Νάιτζελ Μπεν, σε μια «άτυπη» ρεβάνς μεταξύ δύο «μύθων» της πυγμαχίας, σε ένα αγώνα που μάλλον δεν θα γίνει ποτέ.

Ο Κρίστοφερ Γιούμπαγκ είναι Βρετανός πρώην επαγγελματίας πρωταθλητής πυγμάχος που αγωνίστηκε από το 1985 έως το 1998. «Βασίλεψε» στην παγκόσμια πυγμαχία, καθώς ήταν πρωταθλητής για πάνω από πέντε χρόνια. Ο Γιούμπανγκ ήταν αήττητος στα δέκα πρώτα χρόνια του ως επαγγελματίας, ενώ παρέμεινε αήττητος και στην κατηγορία του middleweight (μέσων βαρών).

Διαβάστε επίσης: Παναγιώτης Μιχαήλ: Το bullying που έγινε παγκόσμιο χρυσό στην Τουρκία

Στο άκουσμα της είδησης ότι θα υπάρχει «ρεβάνς» και θα αντιμετωπίσει 25 χρόνια μετά τον Νάιτζελ Μπεν, ο Γιούμπαγκ, «έτρεξε» να προετοιμάσει το έδαφος και εμφανιστεί σ’ αυτό τον αγώνα όσο πιο έτοιμος μπορεί αναλόγως και της ηλικίας του φυσικά (έχει φτάσει ήδη τα 52 χρόνια).

Ο Βρετανός πρωταθλητής επέλεξε να προετοιμαστεί σε ένα από τα πιο διάσημα γυμναστήρια του Λονδίνου, το «Virgin Active» με γυμναστή ένα Κύπριο, τον Γιάννο Λαζάρου. Ο Κύπριος γυμναστής ανάλαβε προσωπικά τον Γιούμπαγκ για σχεδόν ένα χρόνο (Νοέμβριος 2017 – Οκτώβριος 2018) με ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης.

Η ημερομηνία του αγώνος δεν έχει ακόμη οριστεί και σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ίσως να μην γίνει ποτέ, καθώς το βρετανικό συμβούλιο ελέγχου πυγμαχίας έριξε «άκυρο» σε ένα τέτοιου είδος αγώνα λόγω της προχωρημένης ηλικίας που έχουν οι δύο «θρύλοι» του μποξ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ