aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΈνα 8ήμερο δράσης στη Λεμεσό με τα πρωτοκλασάτα ονόματα

Ένα 8ήμερο δράσης στη Λεμεσό με τα πρωτοκλασάτα ονόματα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Την εξαιρετική τιμή να φιλοξενήσει και να διοργανώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας Νέων «RS:X Youth World Windsurfing Championship» έχει ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στον θαλάσσιο κόλπο της Λεμεσού από τις 19-26 Νοεμβρίου. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του KOA και έχει τη στήριξη της KIO.

Σε αυτή θα λάβουν μέρος πέραν των 100 αθλητών από διάφορες χώρες του κόσμου. Την Κύπρο θα αντιπροσωπεύσουν οι αθλητές Ιωάννα Αβρααμίδου, Νατάσα Λάππα, Ελίζα Γιελιζαβέττα, Χρίστος Χριστοδούλου του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού και ο Νικόλας Πρωτοπαπάς του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου.

Προπονητής θα είναι ο δύο φορές παγκοσμιονίκης του RS: X Youth World Windsurfing Championship, Μιχάλης Μαλεκκίδης. Το Windsurfing είναι μια από τις πιο διαδεδομένες κατηγορίες στην ιστιοπλοΐα και μια από τις 10 ολυμπιακές κατηγορίες. Οι νεαροί αθλητές συμμετέχουν σε μια τόσο σπουδαία διοργάνωση για πρώτη φορά, όμως, όπως ανέφερε και ο προπονητής τους, έχει γίνει μια καλή προετοιμασία και παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν, όλα τα παιδιά είναι έτοιμα για την πρώτη τους μεγάλη εμπειρία.

«Για ένα οκταήμερο του Νοέμβρη η καρδιά της παγκόσμιας οικογένειας του Windsurfing θα κτυπά στη Λεμεσό και το Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη και οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού νιώθουν περήφανοι που θα φιλοξενήσουν στον Όμιλο ένα τόσο σημαντικό αθλητικό γεγονός που προβάλλει ταυτόχρονα το νησί μας ως έναν ιδανικό προορισμό για τον αθλητικό τουρισμό», δήλωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, εκ μέρους του ΝΟΛ για το Παγκόσμιο, δρ Παναγιώτης Κοντίδης.

Στους αγώνες αυτούς θα παραβρεθούν πρωτοκλασάτα ονόματα παγκοσμιονίκες-ολυμπιονίκες του Windsurfing, όπως ο Κύπριος αθλητής μας Ανδρέας Καριόλου, ο Έλληνας Βύρων Κοκκαλάνης και άλλοι. Όλοι οι αθλητές έρχονται για ένα ξεχωριστό αθλητικό γεγονός όπου η Ολυμπιακή Κλάση RS:X θα παρουσιάσει για πρώτη φορά ένα νέο είδος ιστιοσανίδας, «the RS:X Convertible», μια ιστιοσανίδα που θα πετάει πάνω από το νερό με τη βοήθεια του ανέμου, μια ιστιοσανίδα που θα συνεπάρει ακόμη περισσότερο τους λάτρεις του αθλήματος.

Χορηγοί του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος RS:X Youth World Windsurfing Championship ο ΚΟΤ, οι Δήμοι Λεμεσού, Γερμασόγειας και Αγ. Αθανασίου και οι ιδιωτικές εταιρείες Easy Markets, RCB Bank, Carob Mill Restaurants Ltd, Princess Yachts, EY, η εταιρεία ΚΕΟ Ltd με το νερό Άγιος Νικόλαος, το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων διαμέσου της εταιρείας μεταφοράς επιβατών (ΕΜΕΛ) artaistudio, ACC Allnet Solutions Ltd. Χορηγός επικοινωνίας η εφημερίδα Φιλελεύθερος, GoalNews και SailingTV.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ