aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΈμαθε αντιπάλους για το παγκόσμιο και το ευρωπαϊκό η Εθνική Ανδρών (δηλώσεις Ομ. Ανδρέα Ανδρέου)

Έμαθε αντιπάλους για το παγκόσμιο και το ευρωπαϊκό η Εθνική Ανδρών (δηλώσεις Ομ. Ανδρέα Ανδρέου)

Τους αντιπάλους που θα έχει στις επικείμενες υποχρεώσεις της γνώρισε η Εθνική ομάδα Ανδρών ενόψει της 1ης προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών του 2021 και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για το 2022. Η Εθνική μας ομάδα κληρώθηκε στον 2ο όμιλο με αντιπάλους Ισραήλ, Φινλανδία και Ελλάδα όσον αφορά το Παγκόσμιο του 2021. Με βάση την προκήρυξη του θεσμού μόνο η πρώτη ομάδα προκρίνεται στην 2η προκριματική φάση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
23-24/10/2019 Κύπρος- Ελλάδα
26-27/10/2019 Φινλανδία – Κύπρος
1-2/1/2020 Κύπρος – Ισραήλ
4-5/1/2020 Ισραήλ – Κύπρος
8-9/1/2020 Ελλάδα- Κύπρος
11-12/1/2020 Κύπρος – Φινλανδία

Παράλληλα με την κλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για το 2021 έγινε και η κλήρωση για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2022 με την Εθνική μας ομάδα να κληρώνεται με το Βέλγιο. Οι αναμετρήσεις είναι ορισμένες για τις 15-16 Ιανουαρίου 2020 και 18-19 του ίδιου μήνα ο επαναληπτικός με την ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο να προκρίνεται απευθείας στους ομίλους της διοργάνωσης.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της Κ.Ο.Χ. ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Ανδρέας Ανδρέου αρχικά μίλησε για την κλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος τονίζοντας σχετικά: «Παίξαμε πρόσφατα Ελλάδα και Ισραήλ, γνωρίζουμε τις δυνατότητες τους, ενώ η Φινλανδία έχει κάνει μια ριζική ανανέωση και είναι μια καινούργια ομάδα. Η πρόκριση είναι πολύ δύσκολη αφού προκρίνεται μόνο η μια ομάδα, θα βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα παίξουμε καθοριστικό ρόλο στο ποια ομάδα θα προκριθεί. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε εντός έδρας, και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια στις εκτός έδρας αναμετρήσεις. Θα τα δούμε αυτά τα παιχνίδια ως μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις αντοχές για τις πολύ σημαντικές για εμάς υποχρεώσεις που θα έχουμε κόντρα στο Βέλγιο αφού στόχος μας είναι η πρόκριση μας στους ομίλους του Ευρωπαϊκού που θα γίνει το 2022».

Όσον αφορά την κλήρωση με το Βέλγιο και τις πιθανότητες που έχει η χώρας μας να προκριθεί σε όμιλο μεγάλης διοργάνωσης για πρώτη φορά είπε: «Ξέρουμε ότι είναι πολύ καλή ομάδα. Το απέδειξε στα πρόσφατα παιχνίδια που έδωσε, πήρε σημαντικές με μεγάλες ομάδες όπως είναι Γαλλία και θα είναι πολύ δύσκολο να την αντιμετωπίσουμε. Ξέρουμε ότι είμαστε το αουτσάιντερ αλλά θα προσπαθήσουμε για την έκπληξη. Είναι πρώτη φορά που έχουμε φτάσει τόσο κοντά στο να βρεθούμε σε ομίλους μεγάλης διοργάνωσης και είναι μια πρόκληση για όλους να τα καταφέρουμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ