aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΈμαθαν αντιπάλους Sabbianco Ανόρθωση, Παρνασσός και ΑΠΟΕΛ στο EHF European Cup

Έμαθαν αντιπάλους Sabbianco Ανόρθωση, Παρνασσός και ΑΠΟΕΛ στο EHF European Cup

Τους αντιπάλους τους στο EHF European Cup, την τρίτη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, έμαθαν την Τρίτη (20/7) οι τρεις εκπρόσωποι της Κύπρου.

Ο πρωτάρης ΑΠΟΕΛ ξεκινάει από τον πρώτο γύρο όπου θα αναμετρηθεί με την HC Robe Zubri από τη Τσεχία. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στη Λευκωσία 11 ή 12 Σεπτεμβρίου. H Zubri είχε τερματίσει 8η στο περσινό πρωτάθλημα, όπου η Nove Veseli, ομάδα που απέκλεισε η Sabbianco Ανόρθωση, ήταν 11η. Είναι η πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή για την ομάδα χειροσφαίρισης του ΑΠΟΕΛ. H Zubri επέστρεψε πέρσι στα Κύπελλα Ευρώπης μετά από μια δεκαετία και έφτασε έως τους «8» του EHF European Cup.

Η νικήτρια του ζευγαριού θα αναμετρηθεί με την HC Osam Lovech από τη Βουλγαρία.

Η πρωταθλήτρια Sabbianco Ανόρθωση ξεκινάει από το δεύτερο γύρο όπου θα παίξει με το νικητή του ζευγαριού KH Pristina (Κόσοβο) v Schwaz Tirol (Αυστρία). Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει εκτός έδρας. Η ομάδα της Πρίστινα είχε αποκλειστεί πέρσι από την μετέπειτα νικήτρια του θεσμού ΑΕΚ Αθηνών με συνολικό σκορ 78-27. Η ομάδα του Τιρόλ έχει μονο μια ευρωπαϊκή συμμετοχή πριν δέκα χρόνια. Πέρσι τερμάτισε στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος Αυστρίας, αλλά αποκλείστηκε στους «4» των play – offs. Οι κυανόλευκοι απέκλεισαν πέρσι την Αυστριακή SC Κelag Ferlach που ήταν έκτη στην κανονική περίοδο.

Ο δευτεραθλητής Παρνασσός Στροβόλου ξεκινάει επίσης από το δεύτερο γύρο. Θα αναμετρηθεί με την Ισλανική Haukar με τον πρώτο αγώνα στο κλειστό «Κυριάκος Πίσσης». H ισλανδική ομάδα έχει μακρά παράδοση στα Κύπελλα Ευρώπης αν και στην τελευταία της συμμετοχή τη σεζόν 2019-20, αποκλείστηκε από τον πρώτο αγώνα. Πέρσι έφτασε έως τους τελικούς του πρωταθλήματος το οποίο έχασε από τη Valur.

Ο δεύτερος γύρος ξεκινάει 16-17 Οκτωβρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ