aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΕλληνική «τορπίλη» τύπου Γκολομέεφ!

Ελληνική «τορπίλη» τύπου Γκολομέεφ!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Στα 18 του ήταν χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων στα 50μ. ελεύθερο. Την ίδια χρονιά (2011) στέφθηκε αργυρός πρωταθλητής Ευρώπης στο Βελιγράδι. Φέτος πέρασε στον λαιμό του το αργυρό μετάλλιο στο πρωτάθλημα Ευρώπης, στα 50μ. ελεύθερο, ενώ ήταν 4ος στα 50μ. πεταλούδα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, στο Ρίο, όταν «έπεσε» στα ημιτελικά.

Αυτά είναι τα highlight της καριέρας του Κριστιάν Γκολομέεφ (συν άλλα τρία χρυσά και ένα αργυρό στους Μεσογειακούς της Ταραγόνα), ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή το πιο «hot» όνομα στην ελληνική και ευρωπαϊκή κολύμβηση και θα δώσει το παρών του στο διεθνές μίτινγκ, το οποίο διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κολύμβησης.

Διαβάστε επίσης: «Να καταστεί θεσμός η διοργάνωση»

Στα 25 του χρόνια, ο Γκολομέεφ, σπουδάζει (Sport Science) με υποτροφία στο πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, βλέπει τον κόσμο από τα 2μ.03, ζει το όνειρό του, και μεγάλος του στόχος, όπως είχε δηλώσει σε μια συνέντευξή του πρόσφατα, είναι «ένα χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ο δρόμος, ωστόσο, μέχρι να φτάσει ήταν γεμάτος «αγκάθια», αντιξοότητες και εμπόδια. Η μητέρα του πέθανε στη γέννα, ενώ στα 17 του έχασε και τον πατέρα του (αθλητής κολύμβησης κι αυτός) από καρκίνο και από το Ηράκλειο μετακόμισε στη Νέα Σμύρνη και έζησε με τον θείο και τη θεία του. Χωρίς λεφτά, ζούσε με τα ελάχιστα χρήματα που έπαιρνε από τον Εθνικό, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Μέρα-νύχτα την έβγαζε στο κολυμβητήριο και τα γυμναστήρια ώσπου ήρθε η δικαίωση.

Πέραν από τον Γκολομέεφ, άλλα δύο γνωστά ονόματα και με πολλές επιτυχίες και πανελλήνια ρεκόρ στην κατοχή τους είναι ο Χρήστος Κατραντζής και ο Δημήτρης Νέγρης. Ο Χρήστος είναι αθλητής του Ολυμπιακού και φοιτητής στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών. Στο ενεργητικό του έχει μια 3η θέση στους Μεσογειακούς του 2013 στα 4Χ100μ. ελεύθερο, μια 4η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2016 στα 4Χ100μ. ελεύθερο και μια 10η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016 στα 4Χ100μ. ελεύθερο.

Ο τρίτος της παρέας ο Δημήτρης είναι 20 χρονών, 5ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων το 2015, 2ος σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτής θάλασσας το 2013, 3ος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτής θάλασσας το 2018. Αθλητές οι οποίοι με την παρουσία, αλλά και τη συμμετοχή τους, θα μας δώσουν μια γεύση υψηλού επιπέδου, επιδόσεις και ανταγωνισμό. Θα δώσουν παράλληλα την ευκαιρία στα δικά μας παιδιά να τους συναγωνιστούν και να βελτιώσουν κι αυτά με τη σειρά τους δικούς τους χρόνους και ρεκόρ.

Η «ΑΦΡΟΚΡΕΜΑ» ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Πέρα από τον Γκολομέεφ, τον Κατραντζή και τον Νέγρη, στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν επίσης και αρκετοί άλλοι αθλητές που αποτελούν την «αφρόκρεμα» της ελληνικής κολύμβησης. Μαζί τους και ο προπονητής της εθνικής ομάδας Νίκος Γέμελος, που υπό τις οδηγίες του αναδείχτηκαν πολλά μεγάλα ταλέντα.

Όλγα Ντάλλα: Είναι 19 χρονών, ανήκει στην ομάδα του ΑΟ Παλαιού Φαλήρου. Πήρε μέρος σε Βαλκανικούς Αγώνες (2014, 2016), με δύο δεύτερες θέσεις σε 50μ. και 100μ. ύπτιο και μια 3η θέση στα 200μ. ύπτιο. Πήρε μέρος στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα στην Τραπεζούντα (2η σε 100μ. ύπτιο και 4Χ100μ. μικτή).

Σταυρούλα Καραντάκου: Είναι 23 χρονών και μέλος της ομάδας του Εθνικού. Συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων το 2011 (5η στα 50μ. ελεύθερο), στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων το 2011 (10η, 50μ. ελεύθερο) και στους Μεσογειακούς Αγώνες το 2013 (2η, στα 4Χ100μ. ελεύθερο).

Ντέγιαν Γιοβάνοβιτς: Είναι 22 χρονών, γεννημένος στη Χαλκίδα, με καταγωγή από τη Σερβία και αγωνίζεται στον Ολυμπιακό Πειραιώς. Δύο αργυρά μετάλλια στους Βαλκανικούς Αγώνες σε 400μ. και 1500μ. ελεύθερο.

Στυλιανή Ελευθερία Άπλαντη: Είναι 21 χρονών, ανήκει στον Ολυμπιακό Πειραιώς με χρυσό και αργυρό μετάλλιο στους Βαλκανικούς του 2012, αργυρό και χάλκινο μετάλλιο στους Βαλκανικούς στη Λάρισα.

Στην αποστολή της Ελλάδας συμμετέχουν ακόμη: Νικόλαος Δρόσος, Δημήτρης Μάνιος, Θανάσης Ζαφειρόπουλος (18 χρονών, χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα 2018), Κονσταντίν Κονσταντινέσκου, Μαρία Φιλοπούλου, Μαρίνα Τάρλεφ, Μαρία Λιόση, Φώτιος Κωλιόπουλος, Λίντσεϊ Γκολομέεφ, Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Μαρία Μελίνα Τροχαλάκη, Ειρήνη Διακουμάκου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ