aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΕκκίνηση για το Skoda Cyprus Gran Fondo

Εκκίνηση για το Skoda Cyprus Gran Fondo

Έτοιμη είναι η Πάφος για να υποδεχθεί για ακόμη μία χρονιά το διεθνή αγώνα Skoda Cyprus Gran Fondo. Η σειρά των αγώνων UCI Gran Fondo Series περνάει από την Κύπρο, με τους αγώνες να διαρκούν τρεις ημέρες και τους 600 αθλητές από 31 χώρες να διεκδικούν το εισιτήριο-πρόκριση για τους τελικούς του UCI Gran Fondo οι οποίοι θα λάβουν χώρα στο Πόζναν της Πολωνίας το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου.

Ο αγώνας απευθύνεται σε ερασιτέχνες και μη-επαγγελματίες ποδηλάτες, οι οποίοι θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες (expert και sportive). Οι αθλητές καλούνται να διασχίσουν πολλά χιλιόμετρα στις τρεις ημέρες του αγώνα, με την πρώτη μέρα να περιλαμβάνει ατομική χρονομέτρηση 28.6 χιλιομέτρων για τους expert και μία μεγάλη διαδρομή 95.5 χιλιομέτρων για τους sportive. Στο δεύτερο μέρος του αγώνα το Σάββατο (30/3) οι αθλητές και των δυο κατηγοριών θα διανύσουν 96χλμ με συνολική ανάβαση 1600μ, ενώ την Κυριακή (31/3) θα διανύσουν 54χλμ.

Η τεράστια συμμετοχή στο φετινό αγώνα θεωρείται τεράστια επιτυχία τόσο για την κυπριακή ποδηλασία, όσο και για τη χώρα γενικότερα, αφού η άφιξη τόσων πολλών αθλητών από το εξωτερικό καθιστά την Κύπρο ως έναν πολύ σημαντικό αθλητικό τουριστικό προορισμό. Λίγους μήνες πριν την επίσημη έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου, η Πάφος και οι γύρω περιοχές θα γεμίσουν από επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όλα όσα προσφέρει το νησί σε μία περίοδο που σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ο χειμωνιάτικος καιρός δεν έχει ακόμη αποχωρήσει. Σημείο αναφοράς είναι το γεγονός ότι στην Κύπρο θα καταφθάσουν αθλητές από πολλές χώρες του πλανήτη εκτός της Ευρώπης, όπως ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Κόστα Ρίκα και το Τρίνινταντ & Τομπάγκο.

Ο αγώνας διοργανώνεται από την Activate Cyprus με την υποστήριξη της Skoda, μεγάλο χορηγό το Υφυπουργείο Τουρισμού, ενώ τελεί Υπό την Αιγίδα του Δήμου Πάφου. Τον αγώνα στηρίζουν επίσης o Σύνδεσμος Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας, η UNICARS, η Atlantic Insurance, η  Sixt Rent Car, η Shimano, η Ballan Sportswear, η RPS Promotions, το τυπογραφείο Kemanes, η ΕΤΑΠ Πάφου και η Motolife Tours.

Για πληροφορίες και ενημέρωση όσον αφορά τον αγώνα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.activatecyprus.com και την επίσημη σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης www.facebook.com/cyprusgranfondo.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ