aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΈγραψε Ιστορία η Κύπρος στο θαλάσσιο σκι!

Έγραψε Ιστορία η Κύπρος στο θαλάσσιο σκι!

Τεράστια η συγκομιδή μεταλλίων, Παγκύπριων ρεκόρ και διακρίσεων για την Κυπριακή Ομάδα Θαλάσσιου Σκι, στους Πανελλήνιους Αγώνες Θαλασσίου Σκι 2020 («Νέων & Βετεράνων» & «Open Ανδρών & Γυναικών»), οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στη Λίμνη Στράτου (Αγρίνιο, Ελλάδα) μεταξύ 30 Ιουλίου και 2 Αυγούστου 2020 και στους οποίους συμμετείχαν 51 αθλητές και αθλήτριες από Ελλάδα, Κύπρο και Νότια Αφρική.

Οι αθλητές της Κυπριακής Ομοσπονδίας Θαλάσσιου Σκι (ΚΟΘΑΣΚΙ), που αγωνίστηκαν στα αθλήματα του Σλάλομ, των Φιγούρων και του Άλματος, κατέκτησαν συνολικά 15 μετάλλια (εννέα χρυσά, τέσσερα αργυρά και δύο χάλκινα μετάλλια), σημειώνοντας παράλληλα οκτώ νέα Παγκύπρια ρεκόρ και τρεις νέες ατομικές επιδόσεις.

Την Κυπριακή Αποστολή, την οποία συνόδευσαν εκ μέρους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι (ΚΟΘΑΣΚΙ), ο Αντιπρόεδρος και ο Ταμίας του ΔΣ, Γιάννης Κόκκινος και Στέλιος Κωνσταντίνου αντίστοιχα, αποτέλεσαν οι αθλητές Ανδρέας Κωνσταντίνου (Σλάλομ, Αγόρια U12), Ανδρέας Τόφφας (Σλάλομ, Αγόρια U12), Ιωάννης Αθηνάκης (Σλάλομ, Φιγούρες & Άλμα, Αγόρια U14 και Open Ανδρών), Φλωρεντία Λοϊζίδου (Σλάλομ & Φιγούρες, Κορίτσια U17 και Open Γυναικών), Στέλλα Αναστάση (Σλάλομ, Κορίτσια U17 και Open Γυναικών), Γιάννης Κόκκινος (Σλάλομ, Άνδρες +35 και Open Ανδρών) και Στέλιος Κωνσταντίνου (Σλάλομ, Άνδρες +55).

Μαζί με την αποστολή, μετέβη και η αθλήτρια Άρτεμις Κωνσταντίνου, η οποία λόγω τραυματισμού, δεν κατέστη δυνατό, να συμμετάσχει στους φετινούς Πανελληνίους Αγώνες Σκι.

Στους αγώνες, ο 12χρόνος αθλητής Ιωάννης Αθηνάκης, ήταν ο μοναδικός Κύπριος τριαθλητής, ο οποίος συμμετείχε σε όλα τα αγωνίσματα του σκι (Σλάλομ, Φιγούρες και Άλμα), στις ηλικιακές κατηγορίες Αγοριών U14 και Open Ανδρών. Με τον τρόπο αυτό, κατάφερε να αποσπάσει για την κυπριακή αποστολή συνολικά 6 μετάλλια (5 χρυσά και 1 χάλκινο).

Επιπρόσθετα, με τις επιδόσεις του, πέτυχε 6 νέα Παγκύπρια ρεκόρ και 2 νέες ατομικές επιδόσεις. Συγκεκριμένα, ο Αθηνάκης, πέτυχε δύο νέα Παγκύπρια ρεκόρ στο αγώνισμα του Άλματος, «πετώντας» στα 20,8m (1η Θέση, Αγόρια U14) και 22,4m (1η Θέση, Open Ανδρών), δύο νέα Παγκύπρια ρεκόρ στις Φιγούρες, με βαθμολογίες 4590 (1η Θέση, Αγόρια U14) και 4050 βαθμούς (3η Θέση, Open Ανδρών), ενώ στο Σλάλομ, πέτυχε δύο νέες ατομικές επιδόσεις, οι οποίες έφτασαν στις 3 μπάλες, στα 13μ σχοινί και ταχύτητα σκάφους 55 km/h (4η Θέση, Αγόρια U14) και 4 μπάλες, στα 14,25μ σχοινί και ταχύτητα σκάφους 58 km/h (7η Θέση, Open Ανδρών).

Τέλος, με την συμμετοχή του και στα τρία αγωνίσματα του σκι, ο Αθηνάκης, συμπεριλήφθηκε στην κατηγορία Overall Αγοριών U14 και Overall Open Ανδρών, και με βαθμολογίες 1814 και 884 βαθμούς αντίστοιχα, κατέλαβε άλλα δύο χρυσά μετάλλια και πρώτες θέσεις, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα και δύο νέα Παγκύπρια ρεκόρ στις κατηγορίες αυτές.

Η συμπερίληψη πλέον του νεαρού Αθηνάκη, στη κατηγορία Overall, λόγω της συμμετοχής του και στα τρία αγωνίσματα του σκι (Τριαθλητής), καθίσταται ιδιαίτερα σημαντική για την Κύπρο, αφού πλέον σε ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες, η εθνική ομάδα θαλασσίου σκι της Κύπρου, θα λαμβάνει επιπρόσθετη βαθμολογία, εξαιτίας της συμμετοχής αυτής.

Με βάση την λίστα κατάταξης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι για Ευρώπη και Αφρική, ο Ιωάννης Αθηνάκης, κατέχει την 1η θέση στην κατηγορία Φιγούρων Αγοριών U14, την 3η θέση στο Σλάλομ Αγοριών U14 και την 5η θέση στην κατηγορία Overall Αγοριών U14.

Η Φλωρεντία Λοϊζίδου, κατέλαβε δύο χρυσά μετάλλια στις κατηγορίες Σλάλομ Κοριτσιών U17 (4 μπάλες, στα 13μ σχοινί και ταχύτητα σκάφους 55 km/h) και Σλάλομ Open Γυναικών (2 μπάλες, στα 12μ σχοινί και ταχύτητα σκάφους 55 km/h), ισοφαρίζοντας έτσι το Παγκύπριο ρεκόρ, το οποίο η ίδια η Λοϊζίδου και η συναθλήτρια της Ρούλλα Παντελή, κατέχουν. Αξίζει να σημειωθεί εδώ, ότι η Λοϊζίδου κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Σλάλομ Open Γυναικών, κατόπιν αγώνα μπαράζ, ο οποίος προέκυψε μετά από ισοβαθμία με την Ελληνίδα πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια του τριάθλου στο σκι, Αγγελικής Ανδριοπούλου.

Στις Φιγούρες, η Λοϊζίδου, με βαθμολογίες 2540 (Κορίτσια U17) και 2780 βαθμούς (Open Γυναικών), κατέλαβε την 2η και 5η θέση αντίστοιχα. Η Στέλλα Αναστάση, η οποία διαγωνίστηκε στο Σλάλομ στις ίδιες κατηγορίες, όπως και η Λοϊζίδου, κατέλαβε την 2η (Κορίτσια U17) και 8η θέση (Open Γυναικών) αντίστοιχα, με καλύτερη επίδοση 2 μπάλες, στα 13μ σχοινί και ταχύτητα σκάφους 55 km/h. Η Στέλλα Αναστάση, βρίσκεται αυτή την περίοδο, στην 1η θέση της λίστας κατάταξης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι, για Ευρώπη και Αφρική, για την κατηγορία Σλάλομ Κοριτσιών U17.

Ο Γιάννης Κόκκινος, αγωνίστηκε στις κατηγορίες Σλάλομ Ανδρών +35 και Open Ανδρών και κατάφερε να αποσπάσει ένα 1 χρυσό και 1 αργυρό μετάλλιο και να πραγματοποιήσει νέο Παγκύπριο ρεκόρ στο Σλάλομ Ανδρών +35 με επίδοση 4,5 μπάλες, στα 11,25μ σχοινί και ταχύτητα σκάφους 55 km/h. Ο Στέλιος Κωνσταντίνου κέρδισε 1 αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Σλάλομ Ανδρών +55 με επίδοση 2 μπάλες, στα 12μ σχοινί και ταχύτητα σκάφους 55 km/h.

Στην κατηγορία Σλάλομ Αγοριών U12, διαγωνίστηκαν ανάμεσα σε άλλους αθλητές από Ελλάδα, οι νεαροί αθλητές Ανδρέας Κωνσταντίνου και Ανδρέας Τόφφας, οι οποίοι κατέλαβαν χρυσό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα. Η εξαιρετική επίδοση του Ανδρέα Κωνσταντίνου με 5 μπάλες, στα 13μ σχοινί και 52 km/h, αποτελεί νέο Παγκύπριο ρεκόρ στην κατηγορία αυτή, ενώ η επίδοση του Ανδρέα Τόφφα με 4 μπάλες, στα 16μ Σχοινί και 52 km/h, αποτελεί νέα καλύτερη ατομική επίδοση. Με τις επιδόσεις τους αυτές, οι νεαροί αθλητές μας βρίσκονται στην 1η και 3η θέση αντίστοιχα, της κατάταξης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι, για Ευρώπη και Αφρική.

Σχολιάζοντας τους αγώνες, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Θαλάσσιου Σκι, κος Ανδρέας Κόκκινος, συνεχάρη εκ μέρους του ΔΣ της ΚΟΘΑΣΚΙ, όλους τους Κύπριους σκιέρ για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις και έκανε ειδική μνεία στην συστηματική και ουσιαστική δουλειά που γίνεται από μέρους του Ομοσπονδιακού προπονητή Μαξίμ Ντίκι, με επιστέγασμα αυτών τα Παγκύπρια Ρεκόρ και οι ατομικές επιδόσεις που πραγματοποιήθηκαν στους αγώνες.

Αναλυτικά τα εξαιρετικά αποτελέσματα όλων των αθλητών της ΚΟΘΑΣΚΙ που συμμετείχαν στους Πανελλήνιους Αγώνες Θαλασσίου Σκι 2020 («Νέων & Βετεράνων» & «Open Ανδρών & Γυναικών») είναι τα ακόλουθα:

Ιωάννης Αθηνάκης (5 Χρυσά & 1 Χάλκινο Μετάλλιο, 6 Παγκύπρια Ρεκόρ, 2 Ατομικές Επιδόσεις)
1η Θέση & Νέο Παγκύπριο Ρεκόρ, Overall, Αγόρια U14, Βαθμολογία 1922,76.
1η Θέση & Νέο Παγκύπριο Ρεκόρ, Overall, Open Άνδρες, Βαθμολογία 805,77.
1η Θέση & Νέο Παγκύπριο Ρεκόρ, Άλμα, Αγόρια U14, 20,8 Μέτρα.
1η Θέση & Νέο Παγκύπριο Ρεκόρ, Άλμα, Open Άνδρες, 22,4 Μέτρα.
1η Θέση & Νέο Παγκύπριο Ρεκόρ, Φιγούρες, Αγόρια U14, 4590 Βαθμούς.
3η Θέση & Νέο Παγκύπριο Ρεκόρ, Φιγούρες, Open Άνδρες, 4050 Βαθμούς.
4η Θέση & Νέα Ατομική Επίδοση, Σλάλομ, Αγόρια U14, 3 Μπάλες/13μ Σχοινί/55 km/h.
7η Θέση & Νέα Ατομική Επίδοση, Σλάλομ, Open Άνδρες, 4 Μπάλες/14,25μ Σχοινί/58 km/h.

Φλωρεντία Λοϊζίδου (2 Χρυσά & 1 Αργυρό Μετάλλιο, 1 Ισοφάριση Παγκύπριου Ρεκόρ)
1η Θέση, Σλάλομ, Κορίτσια U17, 4 Μπάλες/13μ Σχοινί/55 km/h.
1η Θέση, Σλάλομ, Open Γυναίκες, 2 Μπάλες/12μ Σχοινί/55 km/h.
2η Θέση, Φιγούρες, Κορίτσια U17, 2540 Βαθμούς.
5η Θέση, Φιγούρες, Open Γυναίκες, 2780 Βαθμούς.

Γιάννης Κόκκινος (1 Χρυσό & 1 Αργυρό Μετάλλιο, 1 Παγκύπριο Ρεκόρ)
1η Θέση & Νέο Παγκύπριο Ρεκόρ, Σλάλομ, Άνδρες +35, 4,5 Μπάλες/11,25μ Σχοινί/55 km/h.
2η Θέση, Σλάλομ, Open Άνδρες, 4,5 Μπάλες/12μ Σχοινί/58 km/h.

Ανδρέας Κωνσταντίνου (1 Χρυσό Μετάλλιο)
1η Θέση και Νέο Παγκύπριο Ρεκόρ, Σλάλομ, Αγόρια U12, 5 Μπάλες/13μ Σχοινί/52 km/h.

Στέλιος Κωνσταντίνου (1 Αργυρό Μετάλλιο)
2η Θέση, Σλάλομ, Ανδρών +55, 2 Μπάλες/12μ Σχοινί/55 km/h.

Στέλλα Αναστάση (1 Αργυρό Μετάλλιο)
2η Θέση, Σλάλομ, Κορίτσια U17, 2 Μπάλες/13μ Σχοινί/55 km/h.
8η Θέση Σλάλομ, Open Γυναίκες, 2 Μπάλες/13μ Σχοινί/55 km/h.

Ανδρέας Τόφφας (1 Χάλκινο Μετάλλιο, 1 Ατομική Επίδοση)
3η Θέση και Νέα Ατομική Επίδοση, Σλάλομ, Αγόρια U12, 4 Μπάλες/16μ Σχοινί/52 km/h.

Όλα τα αποτελέσματα των Πανελλήνιων Αγώνων Θαλασσίου Σκι 2020, καταγράφονται αναλυτικά στον πιο κάτω σύνδεσμο, στην ιστοσελίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι (Περιοχή Ευρώπης/Αφρικής):

Πανελλήνιοι Αγώνες Θαλασσίου Σκι 2020 (Νέων & Βετεράνων)
(https://www.iwwfed-ea.org/classic/20GRE017/)

Πανελλήνιοι Αγώνες Θαλασσίου Σκι 2020 (Open Ανδρών & Γυναικών)
(https://www.iwwfed-ea.org/classic/20GRE012/)

Η κατάταξη των αθλητών της ΚΟΘΑΣΚΙ, (Περιοχή Ευρώπης & Αφρικής), φαίνεται στο πιο κάτω σύνδεσμο: https://www.iwwfed-ea.org/classic/rl2020/eame/

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ