aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΈγινε η απονομή των διπλωμάτων των σεμιναρίων αθλητικής διοίκησης

Έγινε η απονομή των διπλωμάτων των σεμιναρίων αθλητικής διοίκησης

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 η τελετή απονομής των πιστοποιητικών παρακολούθησης, της 2ης σειράς των Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων Αθλητικής Διοίκησης, που διοργάνωσε η Ακαδημία Αθλητισμού του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού σε συνεργασία με την Κυπριακή Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού (ΚΕΔΑ).

Τα σεμινάρια έγιναν κατά την περίοδο 16/5/2019 με 4/7/2019 και τα παρακολούθησαν 88 στελέχη ομοσπονδιών και αθλητικών φορέων, ενώ σε αυτά δίδαξαν Ακαδημαϊκοί και Λέκτορες, μέλη της ΚΕΔΑ.

Η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ Δρ Μαίρη Χαραλάμπους-Παπαμιλτιάδη στο χαιρετισμό της ανέφερε: «Το πρόγραμμα είχε σκοπό να καλύψει και να ενημερώσει τους συμμετέχοντες αναφορικά με τις θεμελιώδεις αρχές της αθλητικής διοίκησης. Η σύμπραξη μεταξύ ΚΟΑ και ΚΕΔΑ, έχει σκοπό τη συνεχή αναβάθμιση της αθλητικής διοίκησης του αθλητισμού και επίλυσης προβλημάτων διαχείρισης και διακυβέρνησης των αθλητικών φορέων».

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Είναι σημαντικό να ασχολείσαι και να προσφέρεις στον τομέα που αγαπάς όμως είναι εξίσου σημαντικό να το πράττεις σωστά. Η αθλητική διοίκηση είναι επιστήμη που εξελίσσεται ραγδαία μέσα σε ένα δυναμικό περιβάλλον και οι προκλήσεις που υπάρχουν στον αθλητισμό μας αναγκάζουν να εξελισσόμαστε παράλληλα, με συνέπεια και υπευθυνότητα. Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου που καταφέραμε μέσα από τη 2η σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων να πετύχουμε ακόμα ένα στόχο, να μπορέσουμε να δώσουμε νέες μεθόδους και γνώσεις που αφορούν την αθλητική διοίκηση στους ανθρώπους που ουσιαστικά κρατούν τη διοίκηση και κατ’ επέκταση το μέλλον του αθλητισμού στα χέρια τους».

Στη συνέχεια ο κ. Μιχαηλίδης αφού ευχαρίστησε όσους ενεπλάκησαν στη διοργάνωση, είπε: «Ο ΚΟΑ θα στέκεται πάντα αρωγός στις πρωτοβουλίες/προτάσεις εκπαίδευσης όλου του αθλητικού οικοδομήματος, για να πάρουμε τον αθλητισμό ένα βήμα πάρα πέρα».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ακαδημίας Αθλητισμού Λεόντιος Τσέλεπος με τη σειρά του ανέφερε και τα ακόλουθα: «Ο ΚΟΑ εφαρμόζει στην πράξη το ρητό του Νέλσον Μαντέλα: «η εκπαίδευση αποτελεί το ισχυρότερο όπλο για να αλλάξουμε τον κόσμο». Ευχαρίστησε επίσης την ΚΕΔΑ για τη συνεργασία, τονίζοντας ότι μέσω της Ακαδημίας Αθλητισμού επιχορηγούμαι πλειάδα εκπαιδευτικών προγραμμάτων είτε αυτά αφορούν διοικητικά ή τεχνικά σεμινάρια και τα οποία παρέχουν γνώσεις στα αθλητικά στελέχη για να συνεισφέρουν στην βελτίωση της λειτουργίας και αποτελεσματικότητας των αθλητικών φορέων. Για το 2019 έχουν επιχορηγηθεί 53 προγράμματα 19 ομοσπονδιών και πέραν του 60% του προϋπολογισμού μας έχει υλοποιηθεί».

Τέλος χαιρετισμό στην τελετή απεύθυνε και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Στέλιος Ποταμίτη, ο οποίος τόνισε: «Στόχος όλων εμάς που υπηρετούμε τον αθλητισμό εκτός γηπέδων, εκτός των αγωνιστικών χώρων είναι να χρησιμοποιήσουμε την γνώση μας για να κτίσουμε γερά θεμέλια για να υποστηρίξουμε τους αθλητές του τόπου μας, του σήμερα αλλά και του αύριο. Θα ήθελα να συγχαρώ τους 88 συμμετέχοντες της δεύτερης σειράς σεμιναρίων ΚΟΑ – ΚΕΔΑ και να τους παροτρύνω να προσπαθούν να εφαρμόζουν την θεωρία που έμαθαν κατά την διάρκεια των σεμιναρίων σε πράξη με την κάθε ευκαιρία που τους δίδεται».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ