aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΈφτασε η ώρα για το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Σάμπο

Έφτασε η ώρα για το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Σάμπο

Η πρώτη από τις δύο παγκόσμιες διοργανώσεις σάμπο που θα φιλοξενηθούν στην Κύπρο τον Δεκέμβριο, θα λάβει χώρα μεταξύ 9 και 11 του μήνα στο αθλητικό κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λευκωσία.

Το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Σάμπο 2016 -το πρώτο πανεπιστημιακό στην ιστορία του αθλήματος- διοργανώνεται από κοινού από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σάμπο (FIAS), την Παγκόσμια Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (FISU), την Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (ΚΟΠΑ) και την Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο (ΚΟΣΑ).

Περίπου εκατό αθλητές από 26 χώρες, ηλικίας 18-28 ετών, θα λάβουν μέρος στις δεκαοκτώ κατηγορίες βάρους (εννιά για άνδρες και εννιά για γυναίκες). Όλη η δράση θα μεταδίδεται μέσω live streaming από το σάιτ της FIAS. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (09/12) στις 18:00 και οι αγώνες θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Η υπερδύναμη του παγκόσμιου σάμπο, η Ρωσία, βρίσκεται στην Κύπρο με πλήρης ομάδα, στην οποία περιλαμβάνονται και τρεις παγκόσμιοι πρωταθλητές. Οι αθλητές και οι συνοδοί τους θα διαμένουν σε ξενοδοχεία της Λάρνακας, ενώ στη Λεμεσό θα καταλύσουν οι επίσημοι προσκεκλημένοι της διοργάνωσης.

Η Κύπρος, συγκεκριμένα, θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει τα σημαντικότερα πρόσωπα του παγκόσμιου σάμπο. Στο νησί μας, με αποκλειστική αφορμή το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Σάμπο, θα βρίσκονται ο πρόεδρος της FIAS Vasily Shestakov, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και της ρωσικής ομοσπονδίας σάμπο δρ. Sergey Eliseev και ο Υφυπουργός Παιδείας και Επιστημών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Veniamin Kaganov.

Η ταυτόχρονη παρουσία στην Κύπρο των ισχυρότερων διεθνώς παραγόντων του σάμπο θα δώσει στην κυπριακή ομοσπονδία την ευκαιρία για σύσφιξη σχέσεων με τους ηγέτες του σπορ, αλλά και την ενημέρωση για τις προκλήσεις και στόχους της ΚΟΣΑ.

Μέγας χορηγός του Πανεπιστημιακού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος είναι η Rosneft, μεγάλοι χορηγοί ο Οργανισμός «Geraklion» και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) και χορηγοί η RCB Bank, η Rosseti, η Summa Group και η Bank Jugra.

Με την ολοκλήρωση του Παγκόσμιου Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος, η προσοχή θα πέσει ακολούθως στο Παγκόσμιο Κύπελλο U16 το οποίο θα διεξαχθεί στο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό στις 13-14 Δεκεμβρίου και θα λάβουν μέρος 250 αθλητές, η συντριπτική πλειοψηφία από το εξωτερικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ