aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΔυναμική είσοδος του σάμπο στη Λεμεσό

Δυναμική είσοδος του σάμπο στη Λεμεσό

Για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος του σάμπο στη Λεμεσό εργάζεται η Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο, που προχώρησε σε συνεργασία με τον οργανισμό «Geraklion», με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί νέα σχολή στην παραλιακή πόλη.

Η σχολή σάμπο στο Geraklion Camp βρίσκεται στον Άγιο Τύχωνα, σε τοποθεσία 300 μέτρων από τη θάλασσα και λειτουργεί εδώ και μερικούς μήνες με πέρα από είκοσι παιδιά -Κύπριοι και Ρώσοι- διαφόρων ηλικιών να μετέχουν στις προπονήσεις.

Η σχολή στεγάζεται στο χώρο του Geraklion Camp, που αποτελεί χώρο προπόνησης και εστίασης αθλητών που ασχολούνται με το Crossfit. Το Geraklion Camp δημιουργήθηκε από τον Ρώσο Sergey Eremin, που είναι και ο δημιουργός των Aphrodite Games, των διεθνών αγώνων Crossfit που διεξάγονται κάθε Σεπτέμβριο στη Λεμεσό. Για τη φιλοξενία του σάμπο την ημέρα των προπονήσεων τοποθετείται ταπί στην ευρύχωρη αίθουσα της σχολής.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Σάμπο Μάριος Ανδρέου μιλάει για την επέκταση του αθλήματος στην Κύπρο: «Ο βασικός μας στόχος ως ομοσπονδία είναι να φροντίσουμε όπως όσο το δυνατό περισσότεροι νεαροί αθλητές ασχοληθούν με το δυναμικό μας άθλημα. Και, για να γίνει αυτό εφικτό, πρέπει να έχουν εύκολη πρόσβαση στο σπορ. Έτσι, το άνοιγμα νέων σχολών στις διάφορες πόλεις, με καταρτισμένους προπονητές να τις διευθύνουν, αποτελεί προτεραιότητά μας».

Πέρα από τη σχολή σάμπο «Geraklion», πρόσφατα λειτούργησε η Nicosia Sambo Academy στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με προπονητή τον Χριστίνο Σταυρίδη. Συνολικά, εννιά είναι πλέον οι σχολές σάμπο που λειτουργούν σε Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο και Μοσφιλωτή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ