aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΔυναμικά ξεκίνησε το 2021 ο Γιώργος Αχιλλέως

Δυναμικά ξεκίνησε το 2021 ο Γιώργος Αχιλλέως

Όπως ολοκλήρωσε το 2020 έτσι ξεκίνησε το 2021 ο Γιώργος Αχιλλέως. Στον πρώτο του αγώνα μετά από πέντε μήνες, πρώτη διεθνή συμμετοχή μετά από σχεδόν ένα χρόνο και πρώτο αγώνα στο εξωτερικό μετά από ενάμιση χρόνο, ο Αχιλλέως μπήκε στον τελικό του Σκητ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Καΐρου με 121/125, επίδοση που ήταν η καλύτερη του προκριματικού. Στον τελικό κατετάγη έκτος.

Ήταν η δεύτερη διαδοχική συμμετοχή σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου για τον σκοπευτή του ΣΚ.Ο.ΠΑΦ καθώς είχε βρεθεί στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Λευκωσίας τον Μάρτιο του 2020, τον τελευταίο διεθνή αγώνα που έλαβε μέρος. Σημειώνεται ότι ο Αχιλλέως είναι ο πιο πετυχημένος αθλητής στην ιστορία της σκοποβολής στην Κύπρο με 14 εγχώρια πρωταθλήματα από το 1999 έως σήμερα. Το 2020 έφτασε στο three-peat καθώς αναδείχθηκε πρωταθλητής Κύπρου στο Σκητ για τρίτη διαδοχική χρονιά.

«Όταν αγωνίζεσαι στον τελικό ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν μπορείς παρά να είσαι ικανοποιημένος, ιδιαίτερα υπό τις συνθήκες που αυτό επιτεύχθηκε, μετά από αποχή ενάμιση χρόνου από αγώνες στο εξωτερικό, χαμένες προπονήσεις λόγω περιοριστικών μέτρων και αβεβαιότητας για τη συμμετοχή στον αγώνα της Αιγύπτου έως και μερικές ημέρες πριν την αναχώρηση» σχολιάζει ο Κύπριος σκοπευτής, ο οποίος στη μεγάλη καριέρα του έχει κερδίσει επτά Παγκόσμια Κύπελλα.

«Και αυτός ο αγώνας έδειξε ότι πρέπει να δουλέψω περισσότερο το κομμάτι των τελικών και αυτό θα πράξω το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με την προπονητική ομάδα» προσθέτει ο Αχιλλέως και συνεχίζει: «Μπροστά μας υπάρχει το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ινδία σε δύο βδομάδες. Θέλω να πάω στον αγώνα, αλλά για την ώρα τίποτα δεν είναι δεδομένο. Σύντομα θα γνωρίζουμε».

«Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και ιδιαιτέρως και προσωπικά τους προέδρους κ.κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη και Γιώργο Χρυσοστόμου, που βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό μου» λέει ο 40χρονος σκοπευτής.

Τον Γιώργο Αχιλλέως στηρίζουν χορηγικά για το 2021 η ΟΠΑΠ Κύπρου, η Beretta, η Victory Ammunition και η FXPRO.

Μεγάλος φετινός στόχος είναι ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Ριέκα της Κροατίας 20/5 έως 6/6, όπου θα κριθούν και οι τελευταίες κάρτες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ