aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΔράσεις της ΕΟΕ για την Ολυμπιακή Μέρα

Δράσεις της ΕΟΕ για την Ολυμπιακή Μέρα

Έντεκα δράσεις σε 10 περιοχές της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκαν για τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας. Ο εορτασμός πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 23 Ιουνίου, ημέρα ίδρυσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, στο Παρίσι το 1894. Κατά την ημέρα αυτή, ουσιαστικά εφαρμόζεται το τρίπτυχο του Ολυμπισμού «Move, learn and discover» και δίνεται σε όλους η ευκαιρία για άθληση, γνωριμία με τις Ολυμπιακές αξίες και ενημέρωση για νέα αθλήματα.

Οι περισσότερες δράσεις έγιναν με πρωτοβουλία της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας σε συνεργασία με την ΕΟΕ και τα παιδιά που συμμετείχαν, άκουσαν το βίντεο μήνυμα του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ για την Ολυμπιακή Ημέρα.

Ενημέρωση για το νόημα της Ολυμπιακής Ημέρας έγινε και από το μέλος της Ολομέλειας της ΕΟΕ Γιάννη Καρρά, στα παιδιά του Ποσειδώνα Ιλισίων και του Camp «5 κύκλοι», ενώ στο τέλος των εκδηλώσεων, όλοι πήραν αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο τα παιδιά που συμμετείχαν στο Camp «5 κύκλοι» υπό την καθοδήγηση των Ολυμπιονικών Νίκου Συρανίδη και Νίκης Μπακογιάννη, σχημάτισαν τον αριθμό 23, συμβολικά για την προχθεσινή ημερομηνία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ