aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΔιήμερος ο Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ 2017

Διήμερος ο Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ 2017

Σε μια πολύ σημαντική αλλαγή προχωρούν οι διοργανωτές του Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ καθώς το 2017 ο αγώνας, που αποτελεί το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου, θα έχει διήμερη διάρκεια.

Ο Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ διεξάγεται για 11η συνεχή φορά το διήμερο 18-19 Μαρτίου 2017, με στόχο να προσφέρει σε όλους τους διαγωνιζόμενους, και των δύο ημερών, τη μοναδική εμπειρία της συμμετοχής σε έναν από τους ομορφότερους Μαραθωνίους της Ευρώπης.

Με βάση τα νέα δεδομένα, το Σάββατο, 18 Μαρτίου θα διεξαχθούν ο PrimeTel Εταιρικός Δρόμος 5χλμ και ο Παιδικός Δρόμος 1χλμ, ενώ την Κυριακή θα γίνουν Μαραθώνιος, Ημιμαραθώνιος, Petrolina Energy Race 10χλμ και City Race 5χλμ. Πληροφορίες και εγγραφές στο www.limassolmarathon.com. Για εγγραφές εντός Δεκεμβρίου υπάρχει έκπτωση 20% στο αντίτιμο συμμετοχής, σε όλους τους δρόμους.

«Μπαίνοντας στη δεύτερη δεκαετία ζωής του θεσμού, στόχος είναι να κάνουμε το Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ έναν από τους καλύτερα οργανωμένους αλλά και πιο σημαντικούς μαραθωνίους της Ευρώπης. Αμέσως μετά το τέλος της διοργάνωσης του 2016, ακούγοντας τις εισηγήσεις των αθλητών και των χορηγών μας, ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε αλλαγές ώστε να αναβαθμίσουμε τη διοργάνωση και ιδιαίτερα το αγωνιστικό κομμάτι», εξηγεί ο διευθυντής της διοργάνωσης Σπύρος Σπύρου.

Και προσθέτει πως «ο Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ είναι πολλά παραπάνω από ένας αγώνας. Μιλάμε για μια μεγάλη, πολυήμερη γιορτή στην πόλη μας, με καλεσμένους από όλη τη Κύπρο και το εξωτερικό, αλλά και μια διοργάνωση την οποία μπορούν ντόπιοι και ξένοι να συνδυάσουν με μια μικρή απόδραση στη μαγευτική –ιδιαίτερα την άνοιξη- Λεμεσό».

Με 13.000 δρομείς το 2016 ο Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ ήταν η αθλητική διοργάνωση με τη μαζικότερη συμμετοχή που έγινε ποτέ στην Κύπρο αλλά και ένας από τους πιο μεγάλους μαραθωνίους στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για αγώνα πιστοποιημένο από την AIMS (Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων και Δρόμων Αντοχών) που αποτελεί το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου της ΚΟΕΑΣ.

Πλέον το αγωνιστικό κομμάτι της διοργάνωσης αναβαθμίζεται δεόντως, με στόχο την προσέλκυση αθλητών υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα επιδιώξουν στο Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ να πετύχουν μια καλή επίδοση.

Η επίπεδη διαδρομή του αγώνα σε συνδυασμό με τις ιδανικές καιρικές συνθήκες που επικρατούν το Μάρτιο, ευνοούν την επίτευξη καλών χρόνων. Η εκκίνηση του Μαραθωνίου, αλλά και των υπόλοιπων δρόμων την Κυριακή, 19 Μαρτίου θα δοθεί στις 7:00πμ. Υπάρχουν έξτρα μπόνους για αθλητές που θα σπάσουν το ρεκόρ διαδρομής.

Σημαντικά αναβαθμισμένος είναι ο PrimeTel Εταιρικός Δρόμος 5χλμ, ο δρόμος με τη μεγαλύτερη συμμετοχή. Ακολουθεί νέα διαδρομή και διαχωρισμός των συμμετεχόντων σε δύο κατηγορίες (μια για τρέξιμο και άλλη για περπάτημα).

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9:00πμ του Σαββάτου, 18 Μαρτίου, ενώ στις 11:00πμ θα εκκινήσει ο Παιδικός Δρόμος 1χλμ. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες στον PrimeTel Εταιρικό Δρόμο 5χλμ θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν και στον ατομικό City Race 5χλμ την Κυριακή (19/3), καταβάλλοντας μόνο το συμβολικό ποσό των €10 το οποίο στο σύνολο του θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

Με τις αλλαγές στο πρόγραμμα και τις σημαντικές αναβαθμίσεις, ο Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ 2017 που θα διεξαχθεί το διήμερο 18-19 Μαρτίου, αναμένεται να είναι ο καλύτερος που έγινε ποτέ στην Κύπρο, προσφέροντας σε όλους τους συμμετέχοντας την εμπειρία της συμμετοχής σε μια διοργάνωση που είναι «Πολλά Παραπάνω Από Ένας Αγώνας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ