aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΔιεξάγεται την Κυριακή (23/10) ο αγώνας δρόμου 5χλμ «Run As One» στην Έγκωμη

Διεξάγεται την Κυριακή (23/10) ο αγώνας δρόμου 5χλμ «Run As One» στην Έγκωμη

Ένα σημαντικό αγώνα δρόμου 5χλμ διοργανώνουν την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ με τη στήριξη της Τράπεζας Κύπρου. Το «Run As One» εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με τίτλο «Παιδί, Διατροφή και Υγεία» και γίνεται με σκοπό την προαγωγή των ωφελημάτων της υγιεινής διατροφής και της τακτικής άσκησης για τα παιδιά, αλλά και ευρύτερα για ολόκληρο τον πληθυσμό. Το πρόγραμμα είναι σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διαιτολόγων & Διατροφολόγων Κύπρου.

Στόχος του αγώνα, με εκκίνηση και τερματισμό στην Υπεραγορά ΑΛΦΑΜΕΓΑ της Έγκωμης, είναι να δοθεί σε όλους μια ώθηση προς την άθληση και να περαστεί το μήνυμα πως η άσκηση δεν πρέπει να είναι ζητούμενο, αλλά δεδομένο. Η εκκίνηση στα 5χλμ θα δοθεί στις 5:00μμ από τον Δήμαρχο Έγκωμης κ. Ζαχαρία Κυριάκου. Στις 4:00μμ θα δοθεί η εκκίνηση σε αγώνα δρόμου 1χλμ για παιδιά, αλλά και ενήλικες.

Η διαδρομή
Στο 1χλμ οι δρομείς θα κατευθυνθούν προς τα φώτα τροχαίας του Hilton Park όπου θα στρίψουν παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής για τον τερματισμό. Στα 5χλμ, κινούμενοι επί της λεωφόρου Γρίβα Διγενή, θα φτάσουν μέχρι τον κυκλικό κόμβο παρά το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, όπου θα γυρίσουν με κατεύθυνση το Μετόχι Κύκκου και αφότου φτάσουν εκεί, θα στρίψουν προς τον τερματισμό.

Πληροφορίες και εγγραφές
Το κόστος συμμετοχής είναι €10 και σε αυτό περιλαμβάνεται το αναμνηστικό μπλουζάκι της διοργάνωσης. Όλα τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για να γίνουν μετρήσεις και βάσει αυτών να δημιουργηθεί εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής για 2.000 παιδιά, 9-12 χρόνων, από μέλη του Συνδέσμου Διαιτολόγων. Παιδάκια μέχρι 12 χρόνων τρέχουν δωρεάν.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής τόσο στο 1χλμ όσο και στα 5χλμ είναι ο προσωπικός αριθμός δρομέα (bib number). Μεγάλοι αλλά και παιδάκια ανεξαρτήτου ηλικίας, πρέπει να περάσουν από το χώρο εγγραφής και να πάρουν το νούμερό τους. Εγγραφές γίνονται στην Υπεραγορά ΑΛΦΑΜΕΓΑ στην Έγκωμη μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής (23/10) και στο χώρο του αγώνα μέχρι τις 3:30μμ.

Πάρτι με Onirama
Το «Run As One» είναι fun run, όπου αξία έχει η συμμετοχή και ο τερματισμός και όχι τόσο η θέση που θα καταλάβει ο δρομέας. Θα υπάρχουν πάρα πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους, όπως δωρεάν φρούτα και ποτά για όλα τα παιδιά. Στους πρώτους τρεις του δρόμου 5χλμ θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια και δωροεπιταγές για ψώνια από τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ.

Μετά τον τερματισμό, στις 7:00μμ, θα ακολουθήσει μεγάλο πάρτι με τους Onirama, φαγητό, ποτό και παιχνίδια, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 20χρονα των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ.

Τη διοργάνωση στηρίζει η Τράπεζα Κύπρου, χορηγοί είναι το φυσικό νερό πηγής «Κύκκος», το τυπογραφείο Landas, το Lucozade και η ACS Courier, υποστηρικτής του Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και θεσμικοί υποστηρικτές ο Δήμος Έγκωμης και ο Δήμος Λευκωσίας.

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις
Για τη ομαλή διεξαγωγή του αγώνα θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή, από τις 4:00μμ έως και τις 6:00μμ. Συγκεκριμένα, κλειστοί για την τροχαία κίνηση θα είναι οι δρόμοι:
– Λεωφόρος Γρίβα Διγενή, στην περιοχή Έγκωμης, (τμήμα από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με τη Λεωφ. Αρχαγγέλου μέχρι τη συμβολή της με τη Λεωφ. 28ης Οκτωβρίου με κατεύθυνση προς Έγκωμη και τμήμα από τον κυκλικό κόμβο Κολοκασίδη μέχρι την οδό 25ης Μαρτίου με κατεύθυνση προς Λευκωσία).

– Ανατολικό τμήμα της οδού 25ης Μαρτίου, μπροστά από την υπεραγορά ΑΛΦΑ ΜΕΓΑ από τον κυκλικό κόμβο παρά το Κτηματολογικό Γραφείο Λευκωσίας μέχρι τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με τη Λεωφ. Γρίβα Διγενή.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων καλεί το κοινό να επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ