aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΔιεθνές Επιχειρηματικό Φόρουμ διοργανώνει η Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο

Διεθνές Επιχειρηματικό Φόρουμ διοργανώνει η Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο

Με αφορμή τη διοργάνωση στην Κύπρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Σάμπο Masters (για αθλητές ηλικίας 35 ετών και άνω) το διήμερο 19-20 Οκτωβρίου 2019 στο αθλητικό κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό, η Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο ανακοινώνει και τη διεξαγωγή του Διεθνές Επιχειρηματικού Φόρουμ.

Με αφορμή την παρουσία στην Κύπρο αρκετών δεκάδων Ρώσων επιχειρηματιών, είτε ως ερασιτεχνών αθλητών του σάμπο, είτε ως χορηγούς του σπορ, η Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σάμπο, την 3S Academia Gnosis Ltd και τον Μονομάχος Ltd, διοργανώνουν την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 στο ξενοδοχείο St Raphael στη Λεμεσό, μεταξύ των ωρών 10:00 και 13:00, το επιχειρηματικό φόρουμ.

Σκοπός του φόρουμ είναι να δώσει την ευκαιρία σε επαγγελματίες από την Κύπρο να δημιουργήσουν επαφές με Ρώσους, από διάφορες επιχειρηματικούς κλάδους και να εξερευνήσουν τρόπους συνεργασίας, παρουσιάζοντας τους διάφορα επιχειρηματικά εγχειρήματα. Συνολικά 43 Ρώσοι επιχειρηματίες θα παρευρεθούν στο Φόρουμ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σάμπο κ. Μάριο Ανδρέου μέχρι τις 15 Οκτωβρίου στο τηλέφωνο 99 513619 για να δηλώσουν συμμετοχή.

Εξάλλου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο Masters (για αθλητές ηλικίας 35 ετών και άνω), το οποίο θα φιλοξενηθεί στο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό, διοργάνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIAS), με βασικό χορηγό την εταιρεία Rosneft, αναμένεται να λάβουν μέρος πάνω από 200 αθλητές από περίπου 25 χώρες. Το Σαββατοκύριακο 19-20 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν τουρνουά στις ηλικιακές κατηγορίες 35-40 ετών, 40-45, 45-50, 50-55, 55-60, 60-65 και 65+. Αξιοσημείωτο είναι πως ο μεγαλύτερος σε ηλικία σαμπίστας που δήλωσε συμμετοχή, είναι γεννημένος το 1945 (!) και κατάγεται από το Καζακστάν!

Είναι η δεύτερη σημαντική διεθνή διοργάνωση της FIAS που αναλαμβάνει εντός του 2019 να φιλοξενήσει η Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο, αφού προηγήθηκε το τριήμερο 12-14 Απριλίου το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σάμπο U21 (Youth) & U18 (Junior), όπου έλαβαν μέρος πάνω από 300 αθλητές και αρκετοί άλλοι συνοδοί και προπονητές.

Το σάμπο είναι ένα δυναμικό πολεμικό σπορ, που πλησιάζει τα 100 χρόνια ιστορίας, αφού δημιουργήθηκε στις αρχές του 1920 στην τότε Σοβιετική Ένωση. Σήμερα, 118 χώρες απ΄ όλες τις ηπείρους ανήκουν στη δύναμη της FIAS, ενώ το άθλημα του σάμπο βρίσκεται στο καλεντάρι των Ευρωπαϊκών Αγώνων της EOC και της Παγκόσμιας Πανεπιστημιάδας της FISU. Τον Νοέμβριο του 2018 η ΔΟΕ παραχώρησε Ολυμπιακή αναγνώριση στο άθλημα, μια πολύ σημαντική εξέλιξη για το σπορ, στην προσπάθεια που κάνει για συμπερίληψη στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ