aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΔΕΜΑ: Στη συνάντηση της Τεχνικής Επιτροπής συμμετείχε ο πρόεδρος της ΚΟΕ

ΔΕΜΑ: Στη συνάντηση της Τεχνικής Επιτροπής συμμετείχε ο πρόεδρος της ΚΟΕ

Στη συνεδρία της Τεχνικής Επιτροπής της Διεθνής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το μεσημέρι της Τρίτης (30/06), συμμετείχε και ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) Ντίνος Μιχαηλίδης, με την ιδιότητα του μέλους της επιτροπής.

Στη συνάντηση της Επιτροπής, η οποία ήταν η πρώτη μετά την καραντίνα λόγω της πανδημίας του COVID-19, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων διάφορα θέματα που αφορούσαν το αγωνιστικό πρόγραμμα των επερχόμενων διοργανώσεων της ΔΕΜΑ, δηλαδή των Παραδοσιακών Μεσογειακών Αγώνων του 2022 που θα γίνουν στο Οράν της Αλγερίας και των Παράκτιων το 2023 στο Πέζαρο της Ιταλίας.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες και ο πρόεδρος της ΔΕΜΑ Αμάρ Αντάντι και ο γενικός γραμματέας Ιάκωβος Φιλιππούσης. Τη συνεδρία συντόνισε ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Μοχάμεντ Ζρίμπι από την Τυνησία, ενώ συμμετείχαν -πέραν από τον κ. Μιχαηλίδη- και τα μέλη της επιτροπής Ροζάνα Τσιουφέτι (Ιταλία), Αχμέντ Ετανάνι (Μαρόκο), Στράτος Καρέτος (Ελλάδα), Αϊντά Ουλούτς (Τουρκία) και Αμπντεραχμανέ Χαμάντ (Αλγερία).

Ο κ. Ντίνος Μιχαηλίδης, στη δική του αρχική παρέμβαση, αναφέρθηκε στη κατάσταση στην Κύπρο λόγω της πανδημίας, λέγοντας ότι «όπως όλος ο κόσμος, έτσι και στη χώρα μας ήταν δύσκολη η κατάσταση, όμως τώρα τα πράγματα είναι υπό έλεγχο και πολύ καλύτερα από πολλές άλλες χώρες. Όσον αφορά τον αθλητισμό μας, σιγά-σιγά επαναρχίζει και οι αθλητές μας ήδη ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Στη συνέχεια της συνεδρίας συζητήθηκαν θέματα, που αφορούσαν κυρίως αλλαγές στο πρόγραμμα των Αγώνων και πιο συγκεκριμένα, την είσοδο του τριάθλου στο «Οράν 2022» και νέων σπορ όπως το tetrathlon (είναι παραλλαγή του μοντέρνου πεντάθλου, χωρίς την ιππασία) στους Παράκτιους Αγώνες του Πέζαρο. Ο κ. Μιχαηλίδης συμφώνησε με τις σχετικές εισηγήσεις του προέδρου της επιτροπής κ. Ζρίμπι και πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό να βρούμε τρόπους να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε αυτούς τους Αγώνες, αφού η Μεσόγειος χρειάζεται αυτούς τους Αγώνες για πολλούς λόγους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ