aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΔέκα Κύπριοι ποδηλάτες στον τελικό του UCI Gran Fondo στην Ιταλία

Δέκα Κύπριοι ποδηλάτες στον τελικό του UCI Gran Fondo στην Ιταλία

Για ακόμη μία χρονιά σημαντικός αριθμός Κύπριων ποδηλάτων συμμετείχε στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος UCI Gran Fondo World Series, ένα πρωτάθλημα που απευθύνεται σε ερασιτέχνες ποδηλάτες και επισκέπτεται και την Κύπρο κάθε Μάρτιο.

Ο φετινός τελικός έλαβε χώρα στο Βαρέζε της Ιταλίας από τις 30 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου, με δέκα Κύπριους ποδηλάτες να λαμβάνουν μέρος. Οι αθλητές μας προκρίθηκαν στα τελικά του Βαρέζε μέσω του UCI Cyprus Gran Fondo Powered by Volkswagen το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο στην Πάφο. Μαζί με τους Κύπριους αθλητές αγωνιστήκαν 40 ακόμη ποδηλάτες οι οποίοι εξασφάλισαν την πρόκριση τους από τον αγώνα της Κύπρου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και σημαντικότερο αγώνα που αφορά ερασιτέχνες ποδηλάτες στον κόσμο.

Πρώτος Κύπριος ο Μιχάλης Θεοχάρους

H Κυπριακή αποστολή αποτελείτο από τους Μιχάλη Θεοχάρους, Ευστράτιο Ευστρατίου, Αγησίλαο Αγησιλάου, Κωνσταντίνο Αντωνίου, Πολύβιο Γρηγοριάδη, Ανδρέα Νεοφύτου, Μάριο Λεωνίδου, Τάσο Αναστασίου, Ελένη Ταντή και Αλέξανδρο Κέστα. Οι αθλητές εκπροσώπησαν ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Ποδηλατικό Ομιλο Πάφου και Ανόρθωση. Από τους αθλητές μας, στην πιο ψηλή θέση στον αγώνα των 130χλμ τερμάτισε ο Μιχάλης Θεοχάρους, στο Νο719 της γενικής κατάταξης. Μια θέση πιο κάτω ήταν ο Ευστράτιος Ευστρατίου.

Ο αγώνας ήταν χωρισμένος σε δύο μέρη, σε ατομική χρονομέτρηση και στον αγώνα αντοχής. Στο πρώτο μέρος συμμετείχαν δύο από τους αθλητές μας, οι Κωνσταντίνος Αντωνίου και Ευστράτιος Ευστρατίου. Ο Αντωνίου τερμάτισε 28ος στην ηλικιακή κατηγορία Men 35-39 και ο Ευστρατίου 31ος στην Men 40-44. Ανάμεσα στους ποδηλάτες που προκρίθηκαν από το UCI Cyprus Gran Fondo Powered by Volkswagen ήταν και ο γιος του αείμνηστου ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ Ίαν Μουρς. Ο Ρίτσι Μουρς αγωνίστηκε με τα χρώματα του ΑΠΟΕΛ και τερμάτισε στην 309η θέση της γενικής κατάταξης.

Εγγραφές με έκπτωση 10%

Την ευκαιρία να διεκδικήσουν τα εισιτήρια της πρόκρισης για τον τελικό του 2019 θα έχουν όσοι συμμετέχουν στο UCI Cyprus Gran Fondo 2019 Powered by Volkswagen, το οποίο θα διεξαχθεί στην Πάφο μεταξύ 29 και 31 Μαρτίου του προσεχούς έτους. Πρόκειται για τον σημαντικότερο και μεγαλύτερο αγώνα ποδηλασίας δρόμου που αφορά ερασιτέχνες ποδηλάτες. Η πρώτη έκδοση των πακέτων συμμετοχής έχει εξαντληθεί και η δεύτερη έκδοση, με έκπτωση 10% στο κόστος συμμετοχής, θα βρίσκεται στη διάθεση των ενδιαφερόμενων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου,

Υπάρχουν τρεις διαφορετικές επιλογές πακέτων συμμετοχής. Το Basic στη μειωμένη τιμή των €180 (από €200), το Εlite στα €210 (από €230) που περιλαμβάνει αναμνηστικά και αγωνιστική φωτογραφία και το PRO στην τιμή των €360 (από €400), στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τεχνική υποστήριξη και αποθεραπεία (μασάζ) μετά τις διαδρομές. Μετά τη λήξη της προθεσμίας, οι τιμές των πακέτων αυτών θα αυξηθούν αναλόγως. Για όσους ποδηλάτες το επιθυμούν, υπάρχουν και πακέτα που συνδυάζουν διανυκτερεύσεις σε συγκεκριμένα, διαπιστευμένα ξενοδοχεία της Πάφου. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν αρκετές επιλογές στη διάθεσή τους και η τιμή θα είναι ανάλογη με την κατηγορία κάθε ξενοδοχείου.

Πληροφορίες και εγγραφές για τον αγώνα στο www.activatecyprus.com και στη σελίδα www.facebook.com/cyprusgranfondo. Περισσότερα στο: https://alphanews.live/sports/deka-kyprioi-podelates-ston-teliko-toy-uci-gran-fondo-sten-italia.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ