aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΔεύτερος παγκύπριος σχολικός αγώνας δρόμου «Τρέχω για την Υγεία μου»

Δεύτερος παγκύπριος σχολικός αγώνας δρόμου «Τρέχω για την Υγεία μου»

Ως μια καινοτομία, στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των παιδιών σχολικής ηλικίας για έναν υγιή τρόπο ζωής μέσω της φυσικής δραστηριότητας, χαρακτηρίζει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού τον Παγκύπριο Σχολικό Αγώνα Δρόμου «Τρέχω για την Υγεία μου».

Ο αγώνας διοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) σε συνεργασία με την ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ και υποστηρικτή τον Δήμο Λεμεσού, την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, στο Μόλο Λεμεσού. Για την παρουσίαση του αγώνα «Τρέχω για την Υγεία μου» πραγματοποιήθηκε, σήμερα, συνέντευξη Τύπου στο ΥΠΠ, στην οποία ανεγνώσθη χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη.

Ο κ. Χαμπιαούρης στον χαιρετισμό του, ανέφερε ότι ο αγώνας «Τρέχω για την Υγεία μου» εντάσσεται στo πλαίσιο του Εθνικού Σχεδιασμού για τον Αθλητισμό, στη θεματική ενότητα «κοινωνική διάσταση του αθλητισμού, με βασικό στόχο την υγεία των πολιτών». Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, τόνισε ο Υπουργός Παιδείας, αναγνωρίζοντας την αξία του αθλητισμού και της φυσικής δραστηριότητας ως μέσου αγωγής και παιδείας, υλοποιεί έναν πολυσχιδή και πολύπλευρο σχεδιασμό για τον σχολικό αθλητισμό, στον οποίο εμπλέκει, κάθε χρόνο, πέραν των 15 χιλιάδων μαθητών και μαθητριών Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ, Σπύρος Σπύρου, ευχαρίστησε το ΥΠΠ για την αποδοχή της πρότασης για συνδιοργάνωση του αγώνα και τόνισε τη σημασία τέτοιου είδους εκδηλώσεων, οι οποίες στοχεύουν στη δημιουργία κουλτούρας άσκησης στη νέα γενιά.

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής, κα Κάλλη Χατζηιωσήφ, σημείωσε ότι ο εν λόγω αγώνας αποτελεί ένα μέσο υλοποίησης του κυρίαρχου στόχου της Φυσικής Αγωγής για Διά Βίου Άσκηση και Υγεία. Σύμφωνα με την κα Χατζηιωσήφ, στον αγώνα θα λάβουν μέρος πέραν των 1.300 μαθητών και μαθητριών από Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές από όλη την Κύπρο, αριθμός ο οποίος καθιστά τον αγώνα ως τον πολυπληθέστερο της φετινής σχολικής χρονιάς.

Η κα Χατζηιωσήφ τόνισε, επίσης, ότι η σημασία του αγώνα αυτού επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η διοργάνωση επιλέγηκε ως καλή πρακτική-success story της Κύπρου, στο πλαίσιο της προώθησης της φυσικής δραστηριότητας για την υγεία στο σχολικό περιβάλλον και την πρόληψη της παχυσαρκίας. Λεπτομέρειες της συγκεκριμένης δράσης υπάρχουν αναρτημένες στις ιστοσελίδες του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπρόσθετα, η φετινή διοργάνωση αγκαλιάστηκε από την Επιτροπή κατά των Εξαρτησιογόνων Ουσιών μέσω του Αθλητισμού, η οποία έχει συσταθεί με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Φέτος οι μαθητές θα τρέξουν ενάντια στις εξαρτήσεις και ειδικό πανό θα αναρτηθεί στον χώρο διεξαγωγής του αγώνα.

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον συνδιοργανωτή του αγώνα ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ, τον Δήμο Λεμεσού, την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού και τα Δημόσια Έργα Λεμεσού για την υποστήριξη καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης την εταιρεία Φώτος Φωτιάδης Διανομείς και το νερό Αγρός.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε δύο αποστάσεις και τέσσερις κατηγορίες: Δρόμος 1.500 μέτρων αρρένων και θηλέων Γυμνασίων και δρόμος 3.000 μέτρων αρρένων και θηλέων Λυκείων. Κάθε μαθητής θα αγωνισθεί με ξεχωριστό αριθμό, ο οποίος φέρει ηλεκτρονικό αισθητήρα καταγραφής χρόνου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ