aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΔεύτερη αλλά έχει προσδοκίες για πρόκριση η Εθνική Ανδρών

Δεύτερη αλλά έχει προσδοκίες για πρόκριση η Εθνική Ανδρών

Η Εθνική Ανδρών στο Χάντμπολ, μετά τη Μάλτα κέρδισε και το Αζερμπαϊτζάν με 32-23, όμως το αποτέλεσμα αυτό δεν έφτανε για να της δώσει την πρωτιά και κατ’ επέκταση την πρόκριση για την επόμενη φάση, αφού προηγουμένως η Μεγάλη Βρετανία – με την οποία ισοβαθμεί στους εφτά βαθμούς – κέρδισε 44-14 τη Μάλτα και έφτιαξε μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων.

Ουσιαστικά η πρόκριση χάθηκε στο πρώτο παιχνίδι της πρώτης φάσης του ΕΗF Euro 2026, όταν βρέθηκε να προηγείται με πέντε γκολ διαφορά της Μεγάλης Βρετανίας, έχοντας προβάδισμα δύο τερμάτων τρία λεπτά πριν από το τέλος, όμως στο τέλος ισοφαρίστηκε (25-25).

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Ανδρέα Ανδρέου κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν ήταν ο Βασίλης Δημοσθένους με οκτώ τέρματα, ενώ με επτά ακολούθησαν οι Χρίστος Αργυρού και Λούκας Παρασκευά.

«Ήταν μία καλή προσπάθεια, βάλαμε τα δυνατά μας. Δυστυχώς ατυχήσαμε στα τελευταία λεπτά του πρώτου μας αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία, που όπως το περιμέναμε ήταν το δεύτερο φαβορί γιατί αναπτύχθηκε πάρα πολύ το αγγλικό χάντμπολ. Ένα κακό δεκάλεπτο εκεί χάσαμε τη διαφορά που είχαμε χτίσει και έτσι λόγω διαφοράς τερμάτων είμαστε δεύτεροι» δήλωσε μετά τον αγώνα με το Αζερμπαϊτζάν ο Λούκας Παρασκευά και συμπλήρωσε: «Ήταν μία καλή προσπάθεια, όλα τα παιδιά έδωσαν το 100% στον χρόνο που είχαμε να δουλέψουμε».

Ο διεθνής χειροσφαιριστής μετέφερε την ελπίδα ό,τι τελικά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα μπορέσει να αγωνιστεί στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης. Και πράγματι υπάρχει μία πιθανότητα πρόκρισης. Ουσιαστικά, αναμένονται κάποιες αποφάσεις από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία που ενδεχομένως να επηρεάσουν και την κυπριακή ομάδα ως δεύτερη στον όμιλο. Αυτό θα φανεί, όμως, σε μεταγενέστερο στάδιο.

Η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας μετά το πέρας του τριημέρου των αγώνων που έγιναν στο Αζερμπαϊτζάν θα γυρίσει στην βάση της. «Επιστρέφουμε Κύπρο, δουλειά και ελπίζουμε να πάμε καλύτερα στα επόμενα τουρνουά» κατέληξε ο Παρασκευά.

Κύπρος (Aνδρέας Ανδρέου): Παπαγιάννης (τ), Παπαλαμπριανού (τ), Κωνσταντίνου 1, Μιχαηλίδης, Παρασκευά 7, Δημοσθένους 8, Ι. Αργυρού 1, Χατζηδάκης, Χ. Αργυρού 7, Στυλιανού, Νικηφόου 2, Α. Ιωάννου, Παπακυπριανού, Κ. Ιωάννου, Κρητικός 2, Χαραλάμπους 4

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ