aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑCyprus Sunshine Cup: Στην αρχαία Αμαθούντα το 2ο σκέλος

Cyprus Sunshine Cup: Στην αρχαία Αμαθούντα το 2ο σκέλος

Το Cyprus Sunshine Cup 2017 ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή, 5 Μαρτίου με το δεύτερο και τελευταίο σκέλος της διοργάνωσης να διεξάγεται στην αρχαία πόλη της Αμαθούντας.

Ανάμεσα στους αθλητές που θα συμμετάσχουν βρίσκονται και μεγάλα ονόματα, όπως η νικήτρια των «Αυξέντειων» Githa Michiels που θέλει να κερδίσει και το Cyprus Sunshine Cup, έχοντας όμως την πίεση της Ουγγαρέζας Barbara Benko. Στην αρχαία Αμαθούντα θα αγωνιστεί και η Ουκρανίδα Yana Belomoina.

Στους άνδρες, φαβορί για τη νίκη και τη πρωτιά στο Cyprus Sunshine Cup -καθώς ο Kulhavy αναχώρησε από την Κύπρο την Παρασκευή (03/3)- είναι ο Γάλλος Jordan Sarrou, που θα την πίεση του τρίτου νικητή των «Αυξέντειων» Jan Skarnitzl.

Σε δηλώσεις της η Βελγίδα Githa Michiels αναφέρει πως: «ακόμα να συνειδητοποιήσω πως είμαι η νικήτρια αυτών των τόσο σημαντικών αγώνων». Αρκετά αισιόδοξη παρουσιάζεται και η Belomoina, η οποία κατάκτησε τη δεύτερη θέση στο Cross Country των «Αυξέντειων», δηλώνοντας ότι «το Cross Country είναι το δυνατό μου χαρτί».

Αρκετά εξοικειομένοι με το Cross Country θεωρούνται επίσης, η Ουγγαρέζα Barbara Banko, η Σουηδέζα Alexandra Egken, και η Anne Terpstra από την Ολλανδία. Μη αμελητέες αθλήτριες, οι οποίες διεκδικούν τις πρώτες θέσεις στον αγώνα της Αμαθούντας, είναι επίσης η Μεξικάνα Daniella Campuzano, και η πρώην Παγκόσμια Κυπελλούχος Lisi Osl.

Φαβορί ο Γάλλος Sarrou Νικητής των δύο εκ των τεσσάρων διαδρομών των «Αυξεντείων» ήταν ο Jordan Sarrou. Ο Γάλλος μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στα «Αυξέντεια» δηλώνει έτοιμος για το δεύτερο σκέλος του Cyprus Sunshine Cup: «Δεν περίμενα να ήμουν σε τόσο καλή κατάσταση σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ανυπομονώ για τον αγώνα της Αμαθούντας».

Κοντά στις πρώτες πέντε θέσεις πιστεύει πως μπορεί να τερματίσει ο Ελβετός Thomas Litscher, ο οποίος χαρακτήρισε «αρκετά σκληρή» την κυκλική διαδρομή Ολυμπιακού τύπου των 4.72χλμ στην Αμαθούντα. Ο Litscher δηλώνει ακόμα πως «αν τα πράγματα πάνε καλά, μπορώ να στοχεύσω ακόμα και τις πρώτες τρεις θέσεις».

Αρκετό ανταγωνισμό θα έχει ο Ελβετός, αφού επίδοξοι νικητές της διαδρομής της Αμαθούντας, είναι ο Τσέχος Jan Skarnitzl, ο Σουηδός Matthias Wengelin αλλά και ο Karl Markt από την Αυστρία.

 

Ο αγώνας προσμετράει στο Κύπελλο Κύπρου και θα έχει αρκετές τοπικές συμμετοχές.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αρχαία Αμαθούντα | 5 Μαρτίου 2017

09:15 Νέοι, Παίδες / Κορασίδες, Βετεράνοι

11:00 Γυναίκες

13:15 Άνδρες

15:00 Απονομές

Με τη στήριξη του ΚΟΤ Μεγάλος χορηγός του Cyprus Sunshine Cup είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ενώ χορηγούν επίσης η ΟΠΑΠ Κύπρου, η Ασφαλιστική Atlantic και η Ελληνική Τράπεζα.

Υποστηρίζουν οι φίρμες IDEAL, Shimano, Ballan, το Bolse Vita fruit & juice bar, η Bikin Adventures Cyprus, οι ΕΤΑΠ Λάρνακας και Λεμεσού, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας, η Emergency Rescue Unit Cyprus, o Δήμος Λευκάρων και τα Κοινοτικά Συμβούλια Λυθροδόντα, Κάτω Λευκάρων, Σκαρίνου και Αγίου Τύχωνα.

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι το ΡΙΚ και το ΚΥΠΕ. H διοργάνωση τελεί υπό τη αιγίδα του ΚΟΑ. Πληροφορίες και αποτελέσματα στο www.cyclingcy.com και στο www.facebook.com/CyprusSunshineCup ενώ στιγμιότυπα ανεβαίνουν στο επίσημο κανάλι της διοργάνωσης στο Youtube.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ