aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑCyprus Sunshine Cup: Σπουδαία ονόματα και φέτος

Cyprus Sunshine Cup: Σπουδαία ονόματα και φέτος

Εδώ και χρόνια το Cyprus Sunshine Cup έχει καθιερωθεί ως ένας εκ των σπουδαιότερων αγώνων Ορεινής Ποδηλασίας στον κόσμο. Η κάθοδος όλο και περισσότερων Ολυμπιονικών και Παγκόσμιων Πρωταθλητών, πιστοποιεί πως η διοργάνωση διατηρεί και εξαπλώνει τη φήμη της. Άλλωστε είναι μια από τις μόλις τέσσερις στον κόσμο που φέρουν τη σήμανση Hors Classe της Παγκόσμια Ομοσπονδίας (UCI), βρίσκονται δηλαδή στην υψηλότερη βαθμίδα αξιολόγησης.

Τρεις χρυσοί Ολυμπιονίκες έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στον αγώνα, ο οποίος περιλαμβάνει δύο σκέλη: τα «Αυξέντεια» 23-26 Φεβρουαρίου και την Αμαθούντα στις 5 Μαρτίου. Πρόκειται για τον Χρυσό Ολυμπιονίκη του Λονδίνου και αργυρό στο Ρίο, Γιάροσλαβ Κούλχαβι.

Τη Γερμανίδα, τρεις φορές Ολυμπιονίκη, Σαμπίν Σπιτζ και τη Νορβηγίδα Γκουν–Ρίτα Ντάλε-Φλέσα, Χρυσή Ολυμπιονίκη της Αθήνας.  Η διαδρομή του φετινού αγώνα έχει αναβαθμιστεί και έγινε ακόμα πιο φιλική για ερασιτέχνες και ημιεπαγγελματίες ποδηλάτες. Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο www.cyclingcy.com.

Η Κύπρος είναι το πρώτο μεγάλο ραντεβού της σεζόν για αυτούς τους ζωντανούς θρύλους του Mountain Bike, καθώς συνδυάζει ιδανικές συνθήκες προετοιμασίας με έναν ψηλού επιπέδου αγώνα, ο οποίος τους δίνει την ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνάμεις τους νωρίς στη σεζόν. «Περιμένω πως και πως να βρεθώ πάλι στην Κύπρο» έχει δηλώσει ο Κούλχαβι. Ο Τσέχος είναι μεγάλος φίλος του νησιού μας, για μια δεκαετία προετοιμάζεται εδώ και παρότι πέρσι στάθηκε άτυχος, αποκομίζοντας ένα κάταγμα στη διαδρομή της Βορόκλινης, εντούτοις, ανυπομονεί για την επιστροφή του στην Κύπρο.

«Ξεκινώ τη σεζόν από την Κύπρο τα τελευταία χρόνια με τον καλύτερο τρόπο. Είναι υπέροχος, φανταστικός προορισμός για ποδηλασία. Συνδυάζει τον ήλιο με το εξαιρετικό της φαγητό και έναν πολύ καλά οργανωμένο αγώνα» δηλώσει η Γκουν–Ρίτα Ντάλε-Φλέσα και προσθέτει πως: «είμαι πεπεισμένη ότι η Κύπρος αποτελεί ιδανική επιλογή και για ερασιτέχνες ποδηλάτες καθώς προσφέρει όλα όσα χρειάζονται». Πέρσι η Νορβηγίδα κέρδισε τα «Αυξέντεια», πρώτο και σημαντικότερο σκέλος της διοργάνωσης.

Βαλίτσες για Κύπρο ετοιμάζει και ο κορυφαίος Βρετανός Mountain Biker Γκραντ Φέργκουσον, ο οποίος επιλέγει το νησί μας για τρίτη συνεχή χρονιά. «Είναι όμορφο να αγωνίζεσαι στην Κύπρο, απολαμβάνεις την ποδηλασία και τον υπέροχο καιρό» επισημαίνει ο 23χρονος Φέργκουσον και συνεχίζει: «Υπάρχουν πολλές ελκυστικές διαδρομές που σε συνάρτηση με τον καλό καιρό αποτελούν μεγάλο κίνητρο για έναν ερασιτέχνη ή ημιεπαγγελματία ποδηλάτη να πάει στην Κύπρο για ποδηλασία, προπόνηση ή συμμετοχή στο Cyprus Sunshine Cup. Επίσης, το νησί διαθέτει εξαιρετικό οδικό δίκτυο, εάν κάποιος ενδιαφέρεται για ποδηλασία δρόμου».

Το Cyprus Sunshine Cup διοργανώνει η Bikin’ Cyprus Events για λογαριασμό της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, υπό την αιγίδα του ΚΟΑ και με τη μεγάλη χορηγία του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού. Χορηγός της διοργάνωσης είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου ενώ υποστηρίζουν η Ελληνική Τράπεζα, η ασφαλιστική Atlantic, η Shimano, τα ποδήλατα IDEAL, η Bolse Vita, ο εξοπλισμός Ballan, το τυπογραφείο Kemanes και οι ΕΤΑΠ Λάρνακας και Λεμεσού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ