aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΧρυσοστόμου: «Συμπεριλάβαμε αθλητές που θα μπορούσαν να αφήσουν ακόμη και τον αθλητισμό λόγω του οικονομικού»

Χρυσοστόμου: «Συμπεριλάβαμε αθλητές που θα μπορούσαν να αφήσουν ακόμη και τον αθλητισμό λόγω του οικονομικού»

Σε τοποθέτηση όσον αφορά τα παράπονα αθλητών, για την απόφαση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής να μην τους συμπεριλάβει στις υποτροφίες του Olympic Solidarity (Ολυμπιακή Αλληλεγγύη) ενόψει τον Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024, προχώρησε ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Χρυσοστόμου στον ΣΠΟΡ FM.

Όπως ανέφερε ο κ. Χρυσοστόμου, η Επιτροπή προτίμησε να συμπεριλάβει στη λίστα αθλητές που έχουν προοπτική το Παρίσι, όμως θα μπορούσαν να αφήσουν ακόμη και τον αθλητισμό λόγω της οικονομικής τους στενότητας. Σε καμία περίπτωση όμως, τόνισε, δεν είπαν ότι οι Παρέλλης, Τραΐκοβιτς, Γεωργίου και άλλοι πρωτοκλασάτοι αθλητές δεν έχουν ανάγκη.

Όσα δήλωσε ο κ. Γιώργος Χρυσοστόμου:

Αρχικά είπε: «Πρώτα να πούμε ότι δεν έχει γίνει οποιαδήποτε αποκοπή. Έληξε το πρόγραμμα και αρχίζει νέο πρόγραμμα. Αριθμός αθλητών που έχουν λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς του Τόκυο δεν συμπεριλαμβάνονται. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους αθλητές. Το γνωρίζουν οι αθλητές και το δείξαμε με λόγια. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε αθλητές που έχουν προοπτικές για το Παρίσι και όχι σε πρωτοκλασάτους.

Απευθύνεται γενικότερα στους αθλητές που έχουν πιθανότητες πρόκρισης, μπορούν να μπουν και οι πρωτοκλασάτοι όμως. Χρειαζόμαστε αθλητές που έχον μεγαλύτερη ανάγκη. Δεν είπαμε σε καμία περίπτωση ότι Παρέλλης, Μίλαν και Ελένη δεν έχουν ανάγκη. Απλά συμπεριλάβαμε αθλητές που έχουν προοπτική για το Παρίσι και έχουν μεγάλη ανάγκη. Έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα αθλητές οι οποίοι έχουν προοπτική για το Παρίσι και θα μπορούσαν να αφήσουν ακόμη και τον αθλητισμό, λόγω της οικονομικής τους στενότητας.

Επίσης, εργαζόμαστε εντατικά από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας για να στηρίξουμε όλους τους αθλητές στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Ακούμε τους αθλητές και για αυτό πήραμε αυτή την απόφαση. Το είπαμε επανειλημμένως ότι θέλουμε να είναι ήρεμοι και συγκεντρωμένοι στο στόχο τους. Όσοι δεν είναι ήρεμοι θα δοθεί λύση για να είναι ήρεμοι. Δεν είναι θέμα αντιπαράθεσης, γιατί κατανοούμε πως νιώθουν σήμερα κάποιοι αθλητές, θα βρούμε τον τρόπο άμεσα να λήξει το θέμα, χωρίς την ίδια στιγμή να αδικήσουμε αθλητές που έχουν συμπεριληφθεί».

Σε πόσους αριθμούς αναφέρεται το πρόγραμμα: «Βεβαίως αδικούνται αρκετοί αθλητές, αλλά δεν υπάρχουν οι δυνατότητες για όλους τους αθλητές. Το πρόγραμμα αφορά 14 αθλητές. Δεν είναι ωφέλιμο να το συνεχίσουμε για δεν θέλουμε να φανεί ότι εμείς είμαστε οι σωστοί και οι αθλητές είναι λάθος. Με τα νέα δεδομένα θα πάρουμε κάποιες αποφάσεις για να είναι ήρεμοι οι αθλητές μας. Καλύτερα να μην μπούμε σε διαδικασία αριθμών».

Για το που βρήκαν τις πληροφορίες σχετικά με τις οικονομικές ανάγκες των αθλητών: «Ζητήσαμε από τις ομοσπονδίες να μας δώσουν πληροφορίες, δεν είχαμε τη βοήθεια που θέλαμε και αντιλαμβάνεστε ότι είναι πολύ λεπτές οι γραμμές».

Τι θα γίνει τώρα: «Πρόθεση είναι μέχρι το τέλος της ημέρας να μιλήσουμε με όλους τους αθλητές και το ευχάριστο είναι πως έχουν κινητοποιηθούν αξιωματούχοι και εκτός αθλητισμού. Χαίρομαι που ο Απόστολος και ο Μίλαν αντέδρασαν αυθόρμητα εκφράζοντας το παράπονο τους. Λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες αυτού που μας έδωσε τα λεφτά, τους αθλητές και τους πρωτοκλασάτους, θεωρώ ότι εμείς πράξαμε το σωστό. Θα επιδιώξουμε επικοινωνία με όλους και να είστε σίγουροι ότι τις επόμενες ημέρες θα δοθεί συνέχεια και όχι μόνο από την ΚΟΕ».

Αν θα πρέπει να περιμένουνε παρέμβαση της πολιτείας: «Θεωρώ ότι πρέπει και θα υπάρξει. Είχα επαφές το πρωί με βασικό κριτήριο τη στήριξη των αθλητών μας και στην τελική την κοινωνία της Κύπρου μας.

Επαναλαμβάνω ότι οι αποφάσεις που πήρε το συμβούλιο με τα δεδομένα που είχε μπροστά του, ήταν οι πιο σωστές. Όμως από τη στιγμή που εξέφρασαν παράπονα πρωτοκλασάτοι αθλητές, οφείλαμε να πράξουμε όπως κάναμε. Επίσης δεν θέλουμε να μας πει κανένας αθλητής ευχαριστώ για τη στήριξη που τους δίνουμε, γιατί είναι υποχρέωση μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ