aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΧρυσός στο Σπλιτ ο Κοντίδης

Χρυσός στο Σπλιτ ο Κοντίδης

Σημαντική ψυχολογική ώθηση ενόψει του δεύτερου Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα γίνει στη Γαλλία 25-30 Απριλίου, αποτελεί για τον Παύλο Κοντίδη το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε το Μ. Σάββατο (15/4) στην Split Olympic Sailing Week. «Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοσή μου. Κατάφερα να πάρω το χρυσό μετάλλιο. Είμαι ευχαριστημένος από το βαθμό ετοιμότητάς μου ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Φυσικά υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει να διορθωθούν. Άλλωστε είναι καλό πάντα να προσπαθείς να βελτιώνεσαι» αναφέρει ο Κοντίδης από την Κροατία.

Η Split Olympic Sailing Week, που διοργανώνεται από τον Όμιλο JK Labud στη Μαρίνα του Σπλιτ, επρόκειτο να έχει τριήμερη διάρκεια, ωστόσο, λόγω άπνοιας, οι ιστιοδρομίες της Μ. Πέμπτης (13/4) ακυρώθηκαν. Κάνοντας κάποιο λάθος o 27χρονος Κύπριος ιστιοπλόος ήταν 8ος στη μοναδική ιστιοδρομία της Μ. Παρασκευής (14/4), η οποία διεξήχθη σε συνθήκες σχεδόν άπνοιας.

Με δύο πρώτες θέσεις και μια τρίτη το Μ. Σάββατο (15/4) και πέντε βαθμούς ποινής συνολικά (διέγραψε την 8η θέση της πρώτης ιστιοδρομίας), ο Παύλος κέρδισε το χρυσό τερματίζοντας πρώτος μπροστά από τους Κροάτες Φίλιπ Γιούρισιτς και Τόντσι Στιπάνοβιτς. Ο Στιπάνοβιτς είναι ο αργυρός Ολυμπιονίκης του Ρίο. Πέραν του Κοντίδη, στα Laser μετείχαν άλλοι 15 ιστιοπλόοι από Κροατία, Σκόπια, Μαυροβούνιο, ΗΠΑ, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ουκρανία και Μεξικό.

Στα τέλη της τρέχουσας βδομάδας ο Κοντίδης θα ταξιδέψει στο Hyeres της Γαλλίας, όπου 25-30 Απριλίου θα γίνει το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της χρονιάς. Στο πρώτο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μαϊάμι ο Κοντίδης ήταν δεύτερος. Ο τελικός των Παγκοσμίων Κυπέλλων θα γίνει στο Santander της Ισπανίας, τον Ιούνιο.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.pavloskontides.com και στο www.facebook.com/PavlosKontidesOfficial.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ