aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΧρυσοί οι έφηβοι της Κύπρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της ISSF!

Χρυσοί οι έφηβοι της Κύπρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της ISSF!

Άλλο ένα μετάλλιο προστέθηκε στη συλλογή της κυπριακής αποστολής στο Παγκόσμιο Κύπελλο Εφήβων/Νεανίδων της ISSF που διεξάγεται στο Αλμάτι του Καζακστάν! Μετά το αργυρό και το χάλκινο στο ατομικό σκητ εφήβων, η εθνική ομάδα εφήβων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο τη Δευτέρα 30 Αυγούστου! Η παρουσία της αποστολής της ΣΚΟΚ στο Καζακστάν ολοκληρώθηκε την Τρίτη 31 του μήνα, με το μικτό σκητ, εκεί όπου το κυπριακό δίδυμο πήρε την 4η θέση, μένοντας μια ανάσα εκτός μεταλλίων!

Η όλη παρουσία των αθλητών μας ήταν εξαιρετική, με τους νεαρούς σκοπευτές και σκοπεύτριες μας να αποδεικνύουν ότι και το μέλλον του πιο πετυχημένου εδώ και δεκαετίες αθλήματος, είναι λαμπρό!

Οι Βαρνάβας Θεοδώρου, Πέτρος Εγγλεζούδης και Κλεάνθης Βαρναβίδης κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό σκητ εφήβων. Με την εξαιρετική τους πορεία στο διήμερο του ατομικού και το φανταστικό τελείωμα τους την 3η ημέρα, στις 30 Αυγούστου, έβαλαν τις βάσεις για το χρυσό, αφού ολοκλήρωσαν με 505 πετυχημένους δίσκους (171 ο Θεοδώρου, 170 ο Βαρναβίδης, 164 ο Εγγλεζούδης), με τη Ρωσία να ακολουθεί με 476 δίσκους.

Ακολούθως, στον αγώνα για τις θέσεις 1-2, απέναντι στην ρωσική ομάδα των Artem Glotov, Salavat Sadykov και Evgenii Tikunov, η Κύπρος επικράτησε 7-5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο! Το χάλκινο πήγε στο Καζακστάν.

Η συμμετοχή της Κύπρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο ολοκληρώθηκε την Τρίτη 31 Αυγούστου, με τη συμμετοχή στο μικτό σκητ. Το δίδυμο των Αναστασία Ελευθερίου και Κλεάνθη Βαρναβίδη έφτασε μια ανάσα από το μετάλλιο, αλλά έμειναν εν τέλει στην 4η θέση. Στον προκριματικό, η Κύπρος είχε 136/150 δίσκους (από 68/75 οι δύο σκοπευτές μας) και έτσι κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Τουρκία στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο, εκεί όπου η γειτονική χώρα, πήρε την 3η θέση. Στον αγώνα για το χρυσό αγωνίστηκαν τα δύο δίδυμα της Ρωσίας.

Θυμίζουμε ότι η Κύπρος πήρε την Κυριακή 29 Αυγούστου άλλα δύο μετάλλια, στο ατομικό σκητ εφήβων, αργυρό με τον Κλεάνθη Βαρναβίδη και χάλκινο με τον Ανδρέα Ποντίκη. Ο Βαρνάβας Θεοδώρου κατετάγη 4ος, ενώ πρέπει να τονιστεί ότι η χώρα μας θα είχε και τέταρτο αθλητή στον τελικό του ατομικού, με τον Θεόδωρο Ιωαννίδη, αλλά λόγω του ότι μόνο τρεις αθλητές από την ίδια χώρα μπορούν να συμμετέχουν σε τελικό, διεξήχθη διαδικασία ξαφνικού θανάτου μεταξύ του πιο πάνω και του Βαρναβίδη.

Την αποστολή συνόδευαν οι προπονητές Μιχάλης Κατζιανής και Τάκης Χριστοφόρου.

Η ΣΚΟΚ συγχαίρει όλους τους αθλητές της αποστολής, τους προπονητές τους, τις οικογένειες τους και τους σκοπευτικούς ομίλους τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ