aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΧορεύει και καταπλήσσει η 15χρονη Ντανιέλα-Βανέσα Υψαρίδου

Χορεύει και καταπλήσσει η 15χρονη Ντανιέλα-Βανέσα Υψαρίδου

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Καμαρώνει η Κύπρος την 15χρονη Ντανιέλα-Βανέσα Υψαρίδου, η οποία στο καλλιτεχνικό πατινάζ συγκεντρώνει τα φώτα της προβολής με τις διεθνείς επιτυχίες της. Η Ντανιέλα κατάφερε να βάλει την Κύπρο στον χάρτη του καλλιτεχνικού πατινάζ σε Ολυμπιακό επίπεδο και ας μην έχουμε στον τόπο μας ένα κανονικό παγοδρόμιο Ολυμπιακών διαστάσεων.

Οι αθλητές μας τρέχουν στο εξωτερικό για προπονήσεις, καθώς οι μοναδικός χώρος που διαθέτουμε είναι το Mall της Λεμεσού, το οποίο είναι 340 τετραγωνικών μέτρων. Η Ντανιέλα Υψαρίδου, είναι η πρώτη Κύπρια αθλήτρια που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Junior Grand Prix στη Σλοβενία τον περασμένο Σεπτέμβριο και για πρώτη φορά σε Ολυμπιακό επίπεδο, πριν από λίγες ημέρες (11-18 Φεβρουαρίου) έλαβε μέρος στο Junior Olympic Festival στην Τουρκία, όπου κατέλαβε την 21η θέση στους αγώνες, όπου έλαβαν μέρος 650 αθλητές από 34 χώρες. Σε πρόσφατους αγώνες στο Εϊλάτ, στο Ισραήλ, κέρδισε την 7η θέση.

Η ενασχόλησή της με το καλλιτεχνικό πατινάζ άρχισε εντελώς τυχαία. Στα 8 της χρόνια, της άρεσε να χορεύει στο παγοδρόμιο του Mall και από εκεί άρχισαν όλα. Το χόμπι μετατράπηκε σε έρωτα και σταδιακά, με τη βοήθεια των δασκάλων στο Mall, μπήκε στο αγωνιστικό πνεύμα του παγοδρόμιου. Έμαθε όλα τα βασικά που χρειαζόταν και τώρα με προπονητή τον Ρώσο Πάβελ Τσερνούσοφ γίνεται ακόμη πιο αποδοτική. Με τη  βοήθεια του προπονητή της έχει βελτιώσει πολλά στην τεχνική της, κάτι που φάνηκε και μέσα από τις επιδόσεις της στους τελευταίους διεθνείς αγώνες.

«Για μένα όλοι οι αγώνες προσφέρουν εξαιρετικές εμπειρίες, όμως η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Νέων ήταν η πιο μεγάλη μου στιγμή. Ένιωσα πολύ περήφανη, πολύ γεμάτη ως αθλήτρια και ασφαλώς είναι κάτι που θέλω να επαναλάβω. Είναι όνειρο ζωής για κάθε αθλητή να συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες», δήλωσε στην «Goal News» η πρωταθλήτριά μας, η οποία ευχαρίστησε τον προπονητή της για όσα της προσφέρει.

«Με τον κ. Πάβελ Τσερνούσοφ έχω μάθει πολλά, γνωρίζει τα μυστικά του αθλήματος και σίγουρα θα βελτιωθώ και άλλο στη συνέχεια. Ακολουθούν αγώνες υψηλού επιπέδου και πιστεύω πως θα με βοηθήσει να ανταπεξέλθω». Η Ντανιέλα-Βανέσα Υψαρίδου προετοιμάζεται τώρα για τους Παγκύπριους Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Mall της Λεμεσού το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαρτίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ