aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΧιλιάδες δρομείς κατέκλυσαν τη Λεμεσό

Χιλιάδες δρομείς κατέκλυσαν τη Λεμεσό

Με τον Primetel Εταιρικό Δρόμο 5χλμ και την Andrey & Julia Dashin’s Foundation 1km Youth Race άνοιξε η  αυλαία του 11ου ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ. Την εκκίνηση έδωσε το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ενώ στα παιδάκια και τους νέους την εκκίνηση έδωσε η Πρώτη Κυρία Άντρη Αναστασιάδη, υπό την αιγίδα της οποίας τελούσε η κούρσα. Το πιο ζεστό χειροκρότημα των θεατών κέρδισαν τα άτομα με αναπηρίες και άλλα προβλήματα που έλαβαν μέρος και στις δύο διαδρομές.

Στις δύο πρώτες διαδρομές μετείχαν συνολικά 10.000 άνθρωποι όλων των ηλικιών κατακλύζοντας τη Λεμεσού. Την Κυριακή (19/3) θα γίνουν άλλες τέσσερις διαδρομές: Μαραθώνιος, Ημιμαραθώνιος, Petrolina Energy Race 10χλμ και City Race 5χλμ, με την εκκίνηση στις 7:00πμ. Εκτιμάται ότι θα λάβουν μέρος ακόμα 5.000 δρομείς, ανεβάζοντας το νούμερο των συμμετεχόντων στον αγώνα στις 15.000, δημιουργώντας νέο ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Περίπου 2.000 δρομείς έφτασαν από το εξωτερικό αποκλειστικά για τον 11ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ, εκπροσωπώντας 61 χώρες, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης. Πέραν της Ευρώπης, δρομείς έχουν καταφθάσει από Ασία, Αμερική και Αφρική, στοχεύοντας μερικοί το ρεκόρ διαδρομής που είναι 2:13.29 και στέκει από το 2010 και το μπόνους 4.000 ευρώ που το ρεκόρ συνεπάγεται.

Στον Primetel Εταιρικό Δρόμο 5χλμ εκπροσωπήθηκαν περίπου 200 εταιρείες και οργανισμοί. Πολυπληθέστερη ομάδα αυτή της Primetel με 350 δρομείς. Την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα Book Your Wedding Day.com, δεύτερη ήταν η Enjoy Life – Salveo Gym και τρίτη η Remedica.

Για το αποτέλεσμα του Primetel Εταιρικού Δρόμου 5χλμ υπολογίζεται το άθροισμα του χρόνου των τεσσάρων καλύτερων δρομέων Πρώτος τερμάτισε ο Αριστοτέλης Ιωάννου (Book Your Wedding Day.com). Καθώς το Σάββατο (18/3) ήταν αφιερωμένο στη διασκέδαση και την άθληση, η δράση συνεχίστηκε με την Petrolina Energy Day. Από τις 8:00πμ της Κυριακής (19/3) έως τις 8:00μμ η ομάδα του Guaba Beach Bar θα στήσει ένα μεγάλο πάρτι στο Sponsor’s Village στο Παλιό Λιμάνι, με guest stars το απόγευμα τους Minus One.

Αποτελέσματα στο www.limassolmarathon.com και φωτογραφίες στο www.facebook.com/limassolmarathon.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ