Χαρμόσυνα μαντάτα από την Αμερική και την Κάλια, ρεκόρ και κοντά στο όριο

Η αθλήτρια του Σταύρου Μιχαηλίδη πέτυχε νέο παγκύπριο ρεκόρ στα 50μ ελεύθερο με 25.59, μόλις οκτώ εκατοστά από το χαμηλό Ολυμπιακό όριο

kalia antoniou

Από την Αμερική και πιο συγκεκριμένα από την Αλαμπάμα ήρθαν τα πρώτα ευχάριστα μαντάτα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Η Κάλια Αντωνίου, αθλήτρια του Σταύρου Μιχαηλίδη, πέτυχε μεγάλη επίδοση και ρεκόρ σε αγώνα του πανεπιστημίου της με χρόνο 25.59 στα 50μ. ελεύθερο, επίδοση που απέχει μόλις οκτώ εκατοστά από το όριο πρόκρισης Β’ των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

H επίδοση αυτή αποτελεί επίσης νέο Παγκύπριο Ρεκόρ Γυναικών. Η πρωταθλήτρια μας με την επίδοσή της έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο ενόψει της Ολυμπιάδας και την προσπάθεια που κάνει για να δώσει το «παρών» της στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη. Το προηγούμενο παγκύριο ρεκόρ το κατείχε η ίδια από το 2018 με 25.66, ενώ στο 100άρι του ελεύθερου η Κάλια πέτυχε ατομική επίδοση με χρόνο 56.16.

Η 19χρονη κολυμβήτρια του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, κάτι που πιστοποίησε με 56.16 στα 100μ ελεύθερο, επίδοση που είναι ατομικό ρεκόρ και η δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών, μετά το 55.91 της Άννας Στυλιανού. Την περίοδο αυτή η Κάλια προετοιμάζεται εντατικά για το Πανεπιστημιακό πρωτάθλημα του Φεβρουαρίου και είναι ενθαρρυντικό ενόψει της συνέχειας πως πέτυχε αυτές τις επιδόσεις βρισκόμενη στο μέσο σκληρών προπονήσεων. Πιστεύεται πως το επόμενο διάστημα θα κατεβάσει και άλλο τις επιδόσεις της.

Ρεκόρ και ο Ν. Αντωνίου

Το ταλέντο φαίνεται πως ρέει άφθονο στην οικογένεια Αντωνίου, καθώς ο 16χρονος Νικόλας, αδελφός της Κάλιας, κάνει μεγάλες επιδόσεις στην αρχή της νέας σεζόν. Με χρόνο 1.55.59 σημείωσε νέο Παγκύπριο Ρεκόρ Παίδων στα 200μ ελεύθερο, καθώς το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 1.57.7. Μετά την έκτη θέση που είχε πετύχει το καλοκαίρι στους Αγώνες Νέων Ευρώπης στα 50μ ελεύθερο, που τον καθιέρωσε στην ευρωπαϊκή ελίτ της ηλικίας του, συνεχίζει να κολυμπάει σε ψηλό επίπεδο και αποτελεί μεγάλη ελπίδα για το μέλλον της κυπριακής κολύμβησης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ