aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΧάντμπολ: Επιτυχής η ένσταση του ΑΠΟΕΛ για τον αγώνα με τον Παρνασσό

Χάντμπολ: Επιτυχής η ένσταση του ΑΠΟΕΛ για τον αγώνα με τον Παρνασσό

Η Δικαστική Επιτροπή της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης δικαίωσε τον ΑΠΟΕΛ για την ένστασή του κατά του κύρους του αγώνα με τον Παρνασσό Στροβόλου ο οποίος είχε διεξαχθεί στις 27 Ιανουαρίου 2022 στο πλαίσιο της 10ης Αγωνιστικής της Α’ Φάσης του Πρωταθλήματος Ανδρών στο Χάντμπολ και είχε βρει νικήτρια την ομάδα του Στροβόλου με 26-23. Ο αγώνας ήταν εξ αναβολής και οι γαλαζοκίτρινοι υποστήριξαν ότι ο Παρνασσός χρησιμοποίησε αθλητές που είχαν εγγραφεί στη δύναμή του μετά την ημερομηνία που ήταν αρχικά ορισμένο το παιχνίδι.

Η Δικαστική θεώρησε βάσιμη την ένσταση και κατακύρωσε τον αγώνα υπέρ του ΑΠΟΕΛ με 10-0 ενώ τιμώρησε τον Παρνασσό με αφαίρεσε δύο βαθμών.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Παρνασσός έχει 18 βαθμούς και ο ΑΠΟΕΛ 14β, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της Β’ Φάσης. Ο Παρνασσός προηγείται με 3-1 στις νίκες στους μεταξύ των δύο ομάδων αναμετρήσεις.

Μετά την απόφαση της Δικαστικής και τους αγώνες της 4ης Αγωνιστικής, δύο αγώνες πριν το τέλος της Β’ Φάσης οριστικοποιείται και η τελική κατάταξη:

1. Sabbianco Ανόρθωση
2. Παρνασσός Στροβόλου
3. ΑΠΟΕΛ
4. ΕΝ Αγ. Βαρβάρας
5. Προοδευτικός Πάφου
6. ΘΟΪ Αυγόρου

Στα play off αντιμέτωποι θα είναι Sabbianco Ανόρθωση – ΕΝ Αγ. Βαρβάρας και Παρνασσός – ΑΠΟΕΛ. Καθώς η πρόκριση στους τελικούς κρίνεται στις τέσσερις νίκες, η ομάδα της Αμμοχώστου έχει προκριθεί ήδη στους τελικούς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά καθώς προηγείται με 4-0 της νεοφώτιστης ΕΝΑΒ. Ο Παρνασσός θέλει μια νίκη επί του ΑΠΟΕΛ για να προκριθεί. Η Sabbianco Ανόρθωση προηγείται 3-0 του Παρνασσού με τον πρωταθλητή να κρίνεται στις πέντε νίκες. Εκκρεμεί ένας αγώνας μεταξύ των δύο για τη Β’ Φάση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ