aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΧάντμπολ: Δύο ομάδες και στη μέση ένα τρόπαιο

Χάντμπολ: Δύο ομάδες και στη μέση ένα τρόπαιο

Το κύπελλο αποτελεί πρεστίζ για κάθε ομάδα. Ένας τίτλος όχι τόσο σημαντικός όπως το πρωτάθλημα, όμως έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία. Αυτό το τρόπαιο θα διεκδικήσουν σήμερα το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και ο Α.Σ.Σ.ΣΠΕΣ. Οι δύο ομάδες προκρίθηκαν στον τελικό σε βάρος των Παρνασσού Στροβόλου (27-11) και Κ.Ν. Αγίων Τριμιθιάς (32-27) αντίστοιχα.

Το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου είναι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, που έχοντας ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά και νωρίτερα το Σούπερ Καπ, θέλει να ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν κάνοντας το τρεμπλ. Από την πλευρά του, ο περσινός κυπελλούχος Α.Σ.Σ.ΣΠΕΣ παρά τα δικά του προβλήματα παραμένει παραδοσιακή δύναμη στο άθλημα της χειροσφαίρισης και με όπλο τη βαριά του φανέλα θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα κεκτημένα. Ο μεγάλος τελικός του Final 4 του κυπέλλου ΟΠΑΠ ανδρών θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα στο «Ελευθερία» , θα αρχίσει στις 18:00 και θα μεταδίδεται απευθείας από την τηλεόραση του ΡΙΚ.

Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι φέτος συμπληρώνονται 33 χρόνια από την πρώτη φορά που η ΚΟΧ όρισε την συγκεκριμένη διοργάνωση. Ένας θεσμός ο οποίος δίνει το δικό του χρώμα στην αγωνιστική χρονιά των πρωταθλημάτων της Ομοσπονδίας. Μέχρι σήμερα μόνο οκτώ ομάδες κατάφεραν να γευτούν τη χαρά της κατάκτησης του συγκεκριμένου τίτλου.

Η ΣΠΕ Στροβόλου που πλέον μετονομάστηκε σε Α.Σ.Σ.ΣΠΕΣ μετρά 20 κατακτήσεις, το Κ.Ν. Αθούπολης το οποίο εδώ και χρόνια έχει αναστείλει τη λειτουργία του μετρά τέσσερις κατακτήσεις όσες και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, ενώ από μία φορά έχουν στεφθεί κυπελλούχοι το Κ.Ν. Λάρνακας, η ΑΕΛ Λεμεσού, το ΑΤΙ, το InterCollege και το Grammar School.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ