aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ«Χάλκινος» ο Νικολάου

«Χάλκινος» ο Νικολάου

Άλλη μια τεράστια επιτυχία της κυπριακής σκοποβολής, αποτελεί το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής για αθλητές με αναπηρίες, ο αθλητής μας Νεόφυτος Νικολάου στο παραολυμπιακό τραπ! Αυτό που «άγγιξε» πέρσι στο Λονάτο της Ιταλίας, το κατέκτησε φέτος στην ίδια πόλη ο παραολυμπιονίκης σκοπευτής μας, ο οποίος υπερβάλλοντας εαυτό πέρασε τρίτος στον τελικό της κατηγορίας του και κατάφερε να κρατηθεί εκεί μέχρι το τέλος.

Ο Νεόφυτος, που αγωνίζεται στην κατηγορία PT1 (αθλητές σε τροχοκάθισμα) πέρασε από τον προκριματικό με 100/125 και με 25/40 στον τελικό εξασφάλισε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Αυστραλός Σκότι Μπράιντον με 102/125 και 36/50 στον τελικό, ενώ ο Ιταλός Ορέστε Λάι ήταν ο «αργυρός» νικητής με 104/125 και 31/50.

Στον ίδιο αγώνα πήραν μέρος άλλοι τρεις Κύπριοι σκοπευτές με κινητικά προβλήματα. Ο Ραφαήλ Μαρκουλλής με 88/125 τερμάτισε στην έβδομη θέση στην κατηγορία PT3 (πρόβλημα στα άνω άκρα) και ο Νίκος Δημητρίου 16ος στην κατηγορία PT2 (πρόβλημα στα κάτω άκρα), με 78/125. Σ’ αυτή την κατηγορία το χρυσό μετάλλιο εξασφάλισε ο Ιταλός Φρανζέσκο Νεσπέτσα, το αργυρό ο Ισπανός Αντόνιο Μόρα Μπρίνας και το χάλκινο ο Ιταλός Πάολο Μπορτολίν.

Στην κατηγορία PT3, πρώτευσε ο Φινλανδός Βέσα Γιάβρινεν, ενώ οι Ιταλοί Σαβέριο Τσουτσίτι και Ραφαέλε Ταλάμο περιορίστηκαν στο αργυρό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα. Στην ίδια κατηγορία αγωνίστηκε και ο συμπατριώτης μας Μάριος Στυλιανού για MQS, όπου πέτυχε 51/100.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ