aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΧάλκινο για τον τζουντόκα Γιάννη Αντωνίου στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα!

Χάλκινο για τον τζουντόκα Γιάννη Αντωνίου στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα!

Το απόλυτο των μεταλλίων πέτυχε το κυπριακό τζούντο, στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα, που διεξάγεται μεταξύ 14-22 Μαΐου 2022 στη Νορμανδία της Γαλλίας! Μετά το αργυρό μετάλλιο του Πέτρου Χριστοδουλίδη στα -60 κιλά, ο Γιάννης Αντωνίου κατέκτησε την Πέμπτη 19 Μαΐου το χάλκινο μετάλλιο στα +90 κιλά!

Έτσι, και οι δύο Κύπριοι τζουντόκα που μετέχουν στη διοργάνωση, έφτασαν στην κατάκτηση ενός μεταλλίου, προσθέτοντας σημαντικές επιτυχίες στην όλη κυπριακή αποστολή! Θυμίζουμε πως στη 19η Παγκόσμια Γυμνασιάδα, που διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού (ISF), λαμβάνουν μέρος πάνω από δύο χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες, από 69 χώρες, σε 20 διαφορετικά αθλήματα.

Στην πόλη Ντοβίλ της Νορμανδίας, που φιλοξενεί το άθλημα του τζούντο, ο Αντωνίου πέρασε άνευ αγώνα στους «8», εκεί όπου απέκλεισε τον Alex Turi από την Ουγγαρία. Στους «4» ο Αντωνίου ηττήθηκε από τον μετέπειτα χρυσό Davit Kevlishvili από την Ισπανία. Η ήττα στα ημιτελικά, έφερε τον αθλητή μας αντιμέτωπο με τον Chieh En Tsai από την Ταϊπέι στα ρεπεσάζ, εκεί όπου ο νεαρός Κύπριος πήρε τη νίκη και το χάλκινο μετάλλιο!

Συνοδός των δύο αθλητών στη Γαλλία είναι ο Olympian στην «Αθήνα 2004» και τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Τζούντο, κ. Χρίστος Χριστοδουλίδης.

Τα δύο μετάλλια για το τζούντο στη Γυμνασιάδα, αποτελούν κι άλλη απόδειξη της ανοδικής πορείας του σπορ στον τόπο μας! Όπως κι οι άλλοι αθλητές μας, και ο Γιάννης Αντωνίου έχει σπουδαία επιτεύγματα σε διεθνείς διοργανώσεις! Μόνο φέτος, κατέκτησε δύο μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Κύπελλα U18! Στις 3 Απριλίου πήρε το αργυρό στο Στρασβούργο και στις 12 Φεβρουαρίου το χρυσό στο Λινιάνο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ