«Χάλκινη» η Κύπρος στη Λιθουανία

Τη 2η θέση στο European Men’s Team Shield Champion ship 2019 που διεξήχθη στη Λιθουανία εξασφάλισε η εθνική ομάδα ανδρών στο γκολφ. Στον τελικό η Εθνική μας ηττήθηκε από την αντίστοιχη της Ελλάδας (1-2) που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια. Ωστόσο η 2η θέση αποτελεί άθλο, σύμφωνα με τον γραμματέα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ Νίκο Ρωσσίδη που συνοδεύει την εθνική ομάδα.

Η Κύπρος στη Λιθουανία συμμετείχε στον ομαδικό αγώνα μαζί με άλλες 11 εθνικές ομάδες. Αρχικά ο στόχος, σύμφωνα με τον Νίκο Ρωσσίδη, ήταν η ομάδα μας να μπορέσει να περάσει στον επόμενο γύρο. Όχι μόνο τα κατάφερε αλλά κατόρθωσε να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης αποκλείοντας στα προημιτελικά την εθνική ομάδα της Ουγγαρίας και στα ημιτελικά την εθνική ομάδα του Λιχτενστάιν με 3-0.

Ο Νίκος Ρωσσίδης σημείωσε ότι ο αγώνας κρίθηκε στην εμπειρία των Ελλήνων παικτών σε σχέση με τη νεανική κυπριακή ομάδα, την οποία αποτελούσαν οι Κρίστοφερ και Γιώργος Καλπάκας, Νικόλας Πιτυρής και Θεόδωρος Μιχαήλ. Ο κ. Ρωσσίδης εξέφρασε τον θαυμασμό του και τις ευχαριστίες του στους αθλητές μας, τονίζοντας ότι έρχονται πολύ καλύτερες μέρες και σίγουρα μεγαλύτερες διακρίσεις για το κυπριακό γκολφ. Η 2η θέση σε πανευρωπαϊκό αγώνα είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής διάκριση που λαμβάνει η Κύπρος στο συγκεκριμένο άθλημα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ