aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΜπόνους 4.000 ευρώ για το ρεκόρ διαδρομής

Μπόνους 4.000 ευρώ για το ρεκόρ διαδρομής

Σημαντικοί δρομείς από Κένυα, Αιθιοπία, Πολωνία και Μεγάλη Βρετανία έχουν δηλώσει συμμετοχή στον 11ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 18 και 19 Μαρτίου. Τα αυξημένα χρηματικά έπαθλα έχουν λειτουργήσει ως έξτρα κίνητρο για τους  επίδοξους νικητές, που έχουν την πίστη ότι μπορούν να πετύχουν νέο ρεκόρ διαδρομής.

Το υφιστάμενο είναι 2:13:29 και ανήκει στον Κενυάτη Μόουσες Κίμπετ. Αυτός που θα κόψει πρώτος το νήμα θα πάρει 2.000 ευρώ, ενώ αν συνδυάσει τη νίκη του με νέο ρεκόρ τότε θα λάβει άλλες 4.000 ευρώ μπόνους. Ίδια κίνητρα ισχύουν και για τις γυναίκες, όπου το ρεκόρ είναι 2:38:56 και ανήκει στη Ρωσίδα Ναταλία Σεργκέεβα

Στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ επιστρέφει φέτος η νικήτρια του 2015 Κάρολιν Τζάκσον από τη Μεγάλη Βρετανία. Αντίστοιχα κίνητρα ισχύουν και για τον Ημιμαραθώνιο (2.000 ευρώ το ρεκόρ διαδρομής, 1.000 ευρώ ο νικητής).

Η επίπεδη διαδρομή, το γεγονός πως ο αγώνας γίνεται τρεις εβδομάδες νωρίτερα από πέρσι και η πρωινή εκκίνηση (7:00πμ), ώστε οι θερμοκρασίες να είναι όσο πιο κάτω γίνεται, προϊδεάζουν για καλές επιδόσεις στον αγώνα της 19ης Μαρτίου. Τυμπανιστές θα δίνουν το ρυθμό σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, τα σημεία τροφοδοσίας με νερό και ισοτονικά είναι περισσότερα, ενώ πιο πολλές είναι φέτος και οι… τουαλέτες που έχουν στη διάθεσή τους οι δρομείς. Για πρώτη φορά θα υπάρξουν ξεχωριστοί νικητές ανά ηλικιακή κατηγορία (18–29, 30-39, 40–49, 50-59, 60-69, 70+), ενώ άλλαξε και η εταιρεία χρονομέτρησης και την ευθύνη έχει πλέον η My Laps, χρονομέτρης και το Κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Την Κυριακή, 19 Μαρτίου θα διεξαχθούν όλοι οι αγωνιστικοί δρόμοι, δηλαδή Μαραθώνιος, Ημιμαραθώνιος, Petrolina Energy Race 10χλμ και City Race 5χλμ και φυσικά το after party από τη ομάδα του Guaba, στο Sponsor’s Villageστην πλατεία του Παλιού Λιμανιού, με guest starsτους Minus Oneκαι την πρώτη μπύρα δωρεάν για δρομείς Μαραθωνίους, Ημιμαραθωνίου και εθελοντές.

Το Σάββατο (18/3) θα διεξαχθεί ο ανανεωμένος Primetel Εταιρικός Δρόμος 5χλμ και η Andrey & Julia Dashin’s Foundation 1χλμYouth Race, ενώ θα ακολουθήσει η Petrolina Energy Day στο Sponsor’s Village. Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν την Παρασκευή (17/3) με το 1ο Cyprus Running Community Forum, το οποίο θα παρουσιάσει η Τράπεζα Κύπρου στο ΤΕΠΑΚ και θα αρχίσει στις 19:00, με είσοδο ελεύθερη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ