aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΜπάτμιντον U11: Εθνικό Ατομικό Πρωτάθλημα

Μπάτμιντον U11: Εθνικό Ατομικό Πρωτάθλημα

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Αθλητικό Κέντρο του Σωματείου Παρνασσός Στροβόλου το Εθνικό Ατομικό Πρωτάθλημα κάτω των 11 χρονών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μπάτμιντον. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν αθλητές από τα σωματεία Μπάτμιντον από όλη την Κύπρο, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στις κατηγορίες Μονού Αγοριών, Μονού Κοριτσιών, Διπλού Αγοριών, Διπλού Κοριτσιών και Διπλού Μεικτό.

Στον τελικό του Μονού Αγοριών προκρίθηκαν οι Παναγιώτης Αδάμου του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ  και ο Νικόλας Κοκόσης του σωματείου Άλπατρος ‘83. Νικητής ήταν ο Αδάμου με 2‐1 σετ. Ο αθλητής του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ μπήκε δυνατά στον αγώνα και κέρδισε το πρώτο σετ με 21-6. Ωστόσο ο Κόκοσης δεν το έβαλε κάτω και πήρε το δεύτερο σετ αν και δύσκολα με 20-22.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ οι δύο αθλητές πήγαιναν πόντο με πόντο αλλά στο τέλος κέρδισε  ο Αδάμου με 21-19. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Νικόλας Πίσσης του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου και ο Ιωάννης Ταμπούρλας του σωματείου Αρίων Λευκωσίας.

ΤΑ ΣΕΤ: 21‐6, 20‐22, 21-19

Στον τελικό του Μονού Κοριτσιών προκρίθηκαν η Μαρία –Ελένη Αριστοπούλου του σωματείου Μορφωτικού Έγκωμης και η Άντρεα Γεωργίου του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ. Η αθλήτρια του Μορφωτικού έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της και κέρδισε σχετικά εύκολα τον τίτλο κερδίζοντας με 2-0 σετ. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Θεοφανώ Κουλέντρου του σωματείου Lefkosia Badminton Club και η Μαρία Μιχαήλ του σωματείου Προόδος Καϊμακλίου.

ΤΑ ΣΕΤ: 21‐8, 21‐10

Στον τελικό του Διπλού Αγοριών προκρίθηκαν οι Παναγιώτης Αδάμου του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ μαζί με τον Ιωάννη Ταμπούρλα του σωματείου Αρίων και οι Χρίστος Γεωργίου του σωματείου Lefkosia Badminton Club μαζί με τον Νικόλα Κοκόση του σωματείου Άλπατρος ‘83. Οι Αδάμου και Ταμπούρλας πήραν το πρώτο σετ με 21-11. Ωστόσο στο δεύτερο σετ το δίδυμο Γεωργίου και Κόκοση έκανε την αντεπίθεση του και εξάσκησε ασφυκτική πίεση.

Οι Αδάμου και Ταμπούρλας όμως άντεξαν στην πίεση και πήραν στο τέλος και το δεύτερο σετ με 21-12. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Ορέστης Λογίδης μαζί με τον Ευέλθον Χατζηπαντελή του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ και ο Άλεξ Λαζάρου του σωματείου Άλπατρος ‘83 μαζί με τον Νικόλα Πίσση του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου.

ΤΑ ΣΕΤ: 21‐11, 21-12

Στον τελικό του Διπλού Κοριτσιών προκρίθηκαν η Μαρία-Ελένη Αριστοπούλου του σωματείου μαζί με την Αντωνία Τερζή του σωματείου Μορφωτικού Έγκωμης και η Άνθια Αθηνόδωρου μαζί με την Θεοφανώ Κουλέντρου του σωματείου Lefkosia Badminton Club. Ο αγώνας ήταν πραγματικά αμφίρροπος καθώς είχε διάφορες διακυμάνσεις στο σκορ.

Ωστόσο οι αθλήτριες του Μορφωτικού Έγκωμης βρήκαν την ψυχική δύναμη και πήραν τον αγώνα κερδίζοντας με 2-0 σετ. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Άντρεα Γεωργίου μαζί με την Ήβη Παπαγεωργίου του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ καθώς και η Βαρβάρα Αρχιτεκτονίδη του σωματείου Lefkosia Badminton Club μαζί με την Ελένη Χαραλάμπους του σωματείου Αρίων Λευκωσίας.

ΤΑ ΣΕΤ: 22‐20, 21-18

Στον τελικό του Διπλού Μικτού προκρίθηκαν ο Νικόλας Πίσσης του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου με την Μαρία-Ελένη Αριστοπούλου από το σωματείο Μορφωτικός Έγκωμης και ο Χρίστος Γεωργίου με την Άνθια Αθηνόδωρου από το σωματείο Lefkosia Badminton Club.

Το δίδυμο Πίσση και Αριστοπούλου μετά από σκληρή μάχη πήρε το πρώτο σετ με 21-16. Ωστόσο στο δεύτερο σετ οι αθλητές του Lefkosia Badminton Club έκαναν την αντεπίθεση τους και πήραν εκπληκτικούς πόντους ισοφάρισαν σε 1-1 στα σετ.

Στο τρίτο σετ οι Πίσσης και Αριστοπούλου δεν άφησαν και πολλά περιθώρια στους αντιπάλους και καθάρισαν το σετ κερδίζοντας συνάμα και τον τίτλο. Η Μαρία- Ελένη Αριστοπούλου κέρδισε το τρίτο της τίτλο σε ισάριθμες κατηγορίες που συμμετείχε.

Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Άντρεα Γεωργίου μαζί με τον Παναγιώτη Αδάμου του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ καθώς και η Αντωνία Τερζή του σωματείου Μορφωτικού Έγκωμης μαζί με τον Νικόλα Κοκόση του σωματείου Άλπατρος ‘83.

ΤΑ ΣΕΤ: 21‐16, 20-22, 21‐14

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ