aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΜπάτμιντον: Εθνικό Πρωτάθλημα

Μπάτμιντον: Εθνικό Πρωτάθλημα

Πραγματοποιήθηκε το διήμερο 1-2  Ιουλίου στις αθλητικές εγκαταστάσεις του λυκείου Παλλουριώτισσας το Εθνικό Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μπάτμιντον. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν τα σωματεία ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ, Lefkosia Badminton Club, Μορφωτικός Έγκωμης, Αρίων Λευκωσίας, Πρόοδος Καϊμακλίου, ΔΑΣ Παλαιομετόχου, Παρνασσός Στροβόλου και  Άλπατρος ’83 στις  κατηγορίες Απλό Ανδρών, Απλό Γυναικών, Διπλό Ανδρών, Διπλό Γυναικών και το Διπλό Μεικτό.

Τελικός Απλό Ανδρών ‐ Πρωταθλητής ο Γιώργος Νικολάου: Στον τελικό του Απλού Ανδρών προκρίθηκαν ο Ηλίας Νικολάου του σωματείου Προόδου Καϊμακλίου  και ο Γιώργος Νικολάου του σωματείου Προόδου Καϊμακλίου. Ο αγώνας ήταν διαφήμιση του αθλήματος και οι δύο αθλητές πρόσφεραν πλούσιο θέαμα στους παρευρισκομένους. Ο Η. Νικολάου κατάφερε και πήρε το πρώτο σετ με αρκετή δυσκολία. Ωστόσο στο δεύτερο σετ ο Γ. Νικολάου έκανε την δική του αντεπίθεση. Ο αγώνας πήγαινε πόντο με πόντο και στο τέλος η πλάστιγγα έγειρε προς τον Γιώργο Νικολάου. Στο τελευταίο και κρίσιμο σετ, ο Γ. Νικολάου κατάφερε και έκανε την ολική ανατροπή και πήρε την πρώτη θέση. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Αντρέας Φράγκου του σωματείου Άλπατρος ‘83 και Κυριάκος Πίσσης του σωματείου Παρνασσός Στροβόλου. Τα σετ: 15-21, 26-24, 21‐18.

Τελικός Απλό Γυναικών ‐ «Πρωτιά» για την Έλενα Χριστοδούλου: Στον τελικό του Απλού Γυναικών προκρίθηκαν η Έλενα Χριστοδούλου και η Αναστασία Ζιντσίδου του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου. Οι δύο αθλήτριες έδωσαν μία πραγματική μάχη και πάλεψαν κάθε πόντο, χαρίζοντας ωραίο θέαμα στους παρευρισκόμενους. Η Χριστοδούλου όντας πιο ψύχραιμη και κερδίζοντας κρίσιμους πόντους κατάκτησε το πρώτο σετ με 21-10. Η Ζιντσίδου δεν το έβαλε κάτω και εκμεταλλευόμενη αρκετά λάθη της Χριστοδούλου έφερε τον αγώνα στα ίσα. Στο τρίτο και τελευταίο σετ η Χριστοδούλου δεν άφησε την αντίπαλο της να κάνει το δικό της παιχνίδι κατακτώντας το σετ και τον τίτλο με 21-4. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Ιωάννα Πίσση του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου και η Ανδριάνα Δημητρίου του σωματείου Μορφωτικού Έγκωμης. Τα σετ: 21‐10, 23-25, 21‐4.

Τελικός Διπλού Ανδρών ‐ Ανατροπή και στο ψηλότερο βάθρο για τα ξαδέρφια Νικολάου: Στον τελικό του Διπλού Ανδρών προκρίθηκαν οι Ηλίας Νικολάου μαζί με τον Γιώργο Νικολάου του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου και οι Νικόλας Παναγιώτου μαζί με τον Κυριάκο Πίσση του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου. Ο αγώνας ήταν για καλά νεύρα και ακατάλληλος για καρδιακούς. Οι αθλητές του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου πήραν δύσκολα  το πρώτο σετ με 21-16.

Ωστόσο οι Η. Νικολάου και Γ. Νικολάου δεν είπαν την τελευταία τους λέξη και  με μία αντεπίθεση διαρκείας έφεραν το παιχνίδι στα ίσα. Το τρίτο και τελευταίο σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες και το πιο ψύχραιμο ζευγάρι πήρε τη νίκη. Οι αθλητές του σωματείου Προόδου Καϊμακλίου επικράτησαν με 21-16. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και ο Εύανδρος Βότσης του σωματείου Αρίων Λευκωσίας καθώς και ο Χάρης Χαραλάμπους μαζί με τον Ανδρέα Φράγκου του σωματείου Άλπατρος ’83. Τα σετ: 16‐21, 21-15, 21-16.

Τελικός Διπλού Γυναικών ‐ «Χρυσές» οι Ε. Χριστοδούλου και Α. Ζιντσίδου: Στον τελικό του Διπλού Γυναικών προκρίθηκαν η Έλενα Χριστοδούλου μαζί με την Αναστασία Ζιντσίδου του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου καθώς και η Κλεοπάτρα Κχατάπ μαζί με την Ιωάννα Πίσση του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου. Οι αθλήτριες του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου μπήκαν από την αρχή δυνατά στον αγώνα και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στις αντιπάλους τους, κερδίζοντας το πρώτο σετ με 21-6.

Στο δεύτερο σετ οι αθλήτριες του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου, προσπάθησαν για την ανατροπή, αλλά οι Χριστοδούλου και Ζιντσίδου ήταν ψύχραιμες και είχαν καλές απαντήσεις, κατακτώντας και το δεύτερο σετ. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Στέφανη Φράγκου μαζί με την Άντρια Χρυσοστόμου του σωματείου ‘Αλπατρος ‘83 καθώς και η Ανδριάνα Δημητρίου μαζί με την Εφραίμια Χατζησολωμού του σωματείου Μορφωτικού Έγκωμης. Τα σετ: 21-6, 21-17.

Τελικός Διπλού Μικτού‐ Επικράτηση και πρωτιά για τους Νικολάου και Ε. Χριστοδούλου: Στον τελικό του Διπλού Μικτού προκρίθηκαν ο Ηλίας Νικολάου με την Έλενα Χριστοδούλου καθώς και η Αναστασία Ζιντσίδου με τον Χριστάκη Τεμερέα του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου.  Ο αγώνας είχε αρκετό θέαμα και εκπληκτικούς πόντους. Το δίδυμο Ε. Χριστοδούλου και Η. Νικολάου κατάφεραν και επικράτησαν και στο δύο σετ κατακτώντας ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Μαρίνα Δημοσθένους μαζί με τον Κυριάκο Πίσση του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου καθώς και η Άντρια Χρυσοστόμου με τον Ανδρέα Φράγκου του σωματείου Άλπατρος ‘83. Τα σετ: 21‐12, 21‐17.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ