aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΜπάτμιντον: Εθνικό Πρωτάθλημα κάτω των 13 ετών 

Μπάτμιντον: Εθνικό Πρωτάθλημα κάτω των 13 ετών 

Πραγματοποιήθηκε το διήμερο 15-16  Οκτωβρίου 2016 στο Περιφερειακό Γυμνάσιο Ακακίου το Εθνικό Πρωτάθλημα Κάτω των 13 χρονών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μπάτμιντον.

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν τα σωματεία ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ, Lefkosia Badminton Club, Μορφωτικός Έγκωμης, Αρίων Λευκωσίας, Πρόοδος Καϊμακλίου, Παρνασσός Στροβόλου, Προμηθέας, Δ.Α.Σ. Παλιομετόχου, Ευ Ζην Λατσιών, Άλπατρος ’83 και Ατρόμητος Γεροσκήπου,  στις  κατηγορίες Μονό Αγοριών, Μονό Κοριτσιών, Διπλό Αγοριών, Διπλό Κοριτσιών και το Διπλό Μεικτό.

Στον τελικό του Μονού Αγοριών προκρίθηκαν ο Μιχάλης Φυρίλλας του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ  και ο Κωνσταντίνος Συμεωνίδης του σωματείου Μορφωτικού. Νικητής αναδείχτηκε ο Μ. Φυρίλλας με 2‐0 σετ οι οποίοι πάλεψαν πόντο με πόντο μέχρι το τέλος του αγώνα.

Το πρώτο σετ πήρε ο αθλητής του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ, ωστόσο ο Συμεωνίδης στο δεύτερο σετ έκανε την αντεπίθεση του για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο Φυρίλλας κατάφερε με δυσκολία να πάρει το δεύτερο σετ με 21-19. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Ιωάννης και Κλεάνθης Γιαννακού του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου.

Τα σετ: 21‐18, 21‐19

Στον τελικό του Μονού Κοριτσιών προκρίθηκαν η Χαρά Μιχαήλ του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ και η Ιωάννα Αντωνίου του σωματείου Αρίων Λευκωσίας. Το πρώτο σετ κερδήθηκε από την Χ. Μιχαήλ πιο εύκολα από το δεύτερο σετ στο οποίο η αθλήτρια του Αρίων της έβαλε δύσκολα, αφού προσπάθησε να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα, αποδεικνύοντας ότι  άξια βρέθηκε στον τελικό.

Η Χ. Μιχαήλ εν τέλει πήρε και το δεύτερο σετ και συνάμα τον τίτλο.   Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Γιώτα Νικολάου του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου και η Νίκη Λιασή του σωματείου Προόδος Καϊμακλίου.

Τα σετ: 21‐16, 21‐19

Στον τελικό του Διπλού Αγοριών προκρίθηκαν οι Παναγιώτης Τσεμπέκης μαζί με τον Μιχάλη Φυρίλλα του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ και οι Αλέξανδρος Γεώργιου μαζί με τον Κωνσταντίνο Συμεωνίδη του σωματείου Μορφωτικός Έγκωμης.

Το δίδυμο Κ. Συμεωνίδη και Α. Γεωργίου πήρε σχετικά εύκολα το πρώτο σετ με 17-21, ωστόσο οι αθλητές του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ δεν το έβαλαν κάτω και με μία αντεπίθεση διαρκείας έφεραν τα πάνω κάτω και κέρδισαν τα άλλα δύο σετ και τον τίτλο.

Την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Ιωάννης μαζί με τον Κλεάνθη Γιαννακού του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου καθώς και ο Αντρέας Μεστάνας μαζί με τον Ιωάννη Ταμπούρλα του σωματείου Αρίων Λευκωσίας.

Τα σετ: 17-21, 21‐16, 21-10

Στον τελικό του Διπλού Κοριτσιών προκρίθηκαν η Ιωάννα Αντωνίου του σωματείου Αρίων Λευκωσίας μαζί με την Νίκη Λιασή του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου και η Χαρά Μιχαήλ μαζί με την Μαρίσα Φυρίλλα του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ. Ο αγώνας άρχισε ιδανικά για το δίδυμο Αντωνίου και Λιασή καθώς κέρδισαν εύκολα το πρώτο σετ με 21-11.

Στο δεύτερο όμως σετ τα βρήκαν σκούρα καθώς οι αθλήτριες του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ δεν είχαν πει την τελευταία λέξη και έφεραν το παιχνίδι στα ίσα. Το τρίτο σετ ήταν πραγματικά αμφίρροπο και στο τέλος αυτές που ευτύχησαν να αναδεικτούν πρωταθλήτριες ήταν οι Ι. Αντωνίου και Ν. Λιασή καθώς κέρδισαν με 21-18.

Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Ευαγγελία Αρχιτεκτονίδη μαζί με την Έλενα Στυλιανού του σωματείου Lefkosia Badminton Club καθώς και η Ιωάννα Αλεξάνδρου του σωματείου Αρίων Λευκωσίας μαζί με την Γιώτα Νικολάου του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου.

Τα σετ: 21-11, 18-21, 21-18

Στον τελικό του Διπλού Μικτού προκρίθηκαν ο Κλεάνθης Γιαννακού με την Νίκη Λιασή από το σωματείο Πρόοδος Καϊμακλίου και ο Μιχάλης Φυρίλλας με την Χαρά Μιχαήλ από το σωματείο ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ. Ο αγώνας ήταν για δυνατά νεύρα καθώς είχε συνεχείς  ανατροπές.

Οι αθλητές της Προόδου Καϊμακλίου κατάφεραν και πήραν το πρώτο σετ με 21-17, ωστόσο στο δεύτερο σετ τα κατάφεραν αφού οι Μ. Φυρίλλας και Χ. Μιχαήλ αντέδρασαν δυναμικά φέρνοντας τον αγώνα στα ίσα, οδηγώντας τον αγώνα σε τρίτο σετ.

Εκεί, οι τέσσερις αθλητές, παρόλη την κούραση τους από τους συνεχείς αγώνες, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και στο τέλος οι αθλητές της Προόδου Καϊμακλίου κατάφεραν και βγήκαν στο ψηλότερο βάθρο.

Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Nonna Trushcheleva του σωματείου Ατρόμητος Γεροσκήπου μαζί με τον Ιωάννη Γιαννακού του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου καθώς και η Μαρίσσα Φυρίλλα μαζί με τον Παναγιώτη Τσεμπέκη του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ.

Τα σετ: 21‐17, 15-21, 21‐18

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ