aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΜπάτμιντον: Εθνικό Πρωτάθλημα Κ-19

Μπάτμιντον: Εθνικό Πρωτάθλημα Κ-19

Πραγματοποιήθηκε το διήμερο 25-26  Νοεμβρίου 2016 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του σωματείου Παρνασσός Στροβόλου το Εθνικό Πρωτάθλημα Κάτω των 19 χρονών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μπάτμιντον.

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν τα σωματεία ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ, Lefkosia Badminton Club, Μορφωτικός Έγκωμης, Αρίων Λευκωσίας, Πρόοδος Καϊμακλίου, Παρνασσός Στροβόλου και  Άλπατρος ’83 στις κατηγορίες Μονό Αγοριών, Μονό Κοριτσιών, Διπλό Αγοριών, Διπλό Κοριτσιών και το Διπλό Μεικτό.

Τελικός Μονού Αγοριών ‐ Κυρίαρχος ο Ορέστης Πίσσης

Στον τελικό του Μονού Αγοριών προκρίθηκαν ο Γιώργος Ερωτοκρίτου του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ  και ο Ορέστης Πίσσης του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου. Ο αθλητής του Παρνασσού Στροβόλου μπήκε δυνατά στον αγώνα από την αρχή και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο του, κατακτώντας και τα δύο σετ με 21-12. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Ιάκωβος Αχεριώτης του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ και Αντώνης Αντωνίου του σωματείου Αρίων Λευκωσίας.

Τα σετ: 21‐12, 21‐12

Τελικός Μονού Κοριτσιών‐ «Χρυσή» η Έλενα Χριστοδούλου

Στον τελικό του Μονού Κοριτσιών προκρίθηκαν η Έλενα Χριστοδούλου και η Αναστασία Ζιντσίδου του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου. Οι δύο αθλήτριες έδωσαν μία πραγματική μάχη και πάλεψαν κάθε πόντο. Ωστόσο η Ε. Χριστοδούλου ήταν πιο έμπειρη και ψύχραιμη κέρδισε και τα δύο σετ. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Ιωάννα Πίσση και η Κλεοπάτρα Κχατάπ του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου.

Τα σετ: 21‐15, 21‐10

Τελικός Διπλού Αγοριών ‐ Στο ψηλότερο βάθρο για τους Αντωνίου και Ιωάννου

Στον τελικό του Διπλού Αγοριών προκρίθηκαν οι Αντώνης Αντωνίου του σωματείου Αρίων Λευκωσίας μαζί με τον Αντρέα Ιωάννου του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου και οι Χρίστος Χαϊλής μαζί με τον Αντώνη Αδάμου του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ. Το δίδυμο Α. Αντωνίου και Α. Ιωάννου πήρε σχετικά εύκολα το πρώτο σετ με 21-9, ωστόσο οι αθλητές του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ δεν το έβαλαν κάτω και με μία αντεπίθεση διαρκείας έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με 19-21, μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα.  Το τρίτο και τελευταίο σετ κρίθηκε στις λεπτομέριες. Το δίδυμο Α. Αντωνίου και Α. Ιωάννου κέρδισε πολύ σημαντικούς πόντους και στα κρίσιμα σημεία ήταν πιο συγκεντρωμένο από τους αντιπάλους τους, κατακτώντας το σετ και συνάμα το τρόπαιο. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Παναγιώτης Τσεμπέκης μαζί με τον Μιχάλη Φυρίλλα του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ καθώς και ο Χρίστος Μιχαήλ μαζί με τον Ορέστη Πίσση του σωματείου Παρνασσού Λευκωσίας.

Τα σετ: 21‐9, 19-21, 21-15

Τελικός Διπλού Κοριτσιών‐ Δύσκολη πρωτιά για τις Ε. Χριστοδούλου και Α. Ζιντσίδου

Στον τελικό του Διπλού Κοριτσιών προκρίθηκαν η Έλενα Χριστοδούλου μαζί με την Αναστασία Ζιντσίδου του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου καθώς και η Κλεοπάτρα Κχατάπ μαζί με την Ιωάννα Πίσση του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου. Ο αγώνας άρχισε ιδανικά για το δίδυμο Χριστοδούλου και Ζιντσίδου καθώς κέρδισαν εύκολα το πρώτο σετ με 21-11. Στο δεύτερο όμως σετ τα βρήκαν σκούρα καθώς οι αθλήτριες του σωματείου Παρνασσού δεν είχαν πει την τελευταία λέξη και πάλεψαν τον κάθε πόντο. Ωστόσο η εμπειρία των αθλητριών της Προόδου ήταν καταλυτική και έτσι έστω και δύσκολα κέρδισαν και το δεύτερο σετ και συνάμα το τρόπαιο. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Μαρία Έλληνα μαζί με την Αναστασία Κχατάπ του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου καθώς και η Άντρια Αλεξάνδρου του σωματείου Αρίων Λευκωσίας μαζί με την Ρεβέκκα Ευαγγέλου του σωματείου Άλπατρος ΄83.

Τα σετ: 21-11, 21-18

Τελικός Διπλού Μικτού‐ Θρίαμβος για τα ξαδέρφια Πίσση

Στον τελικό του Διπλού Μικτού προκρίθηκαν οι Ορέστης Πίσσης και  Ιωάννα Πίσση  και οι Χρίστος Μιχαήλ και Κλεοπάτρα Κχατάπ από το σωματείο Παρνασσός Στροβόλου. Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος καθώς είχε συνεχείς  ανατροπές. Τα ξαδέρφια Πίσση κατάφεραν και πήραν πάρα πολύ δύσκολα το πρώτο σετ με 21-18. Στο δεύτερο σετ οι Κλ. Κχατάπ και Χ. Μιχαήλ έκαναν την δική τους αντεπίθεση, ωστόσο τα ξαδέρφια Πίσση αντέδρασαν ιδανικά και επικράτησαν και στο δεύτερο σετ, κατακτώντας ακόμα ένα τίτλο. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Έλενα Χριστοδούλου μαζί με τον Αντρέα Ιωάννου του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου καθώς και η Ρεβέκκα Ευαγγέλου του σωματείου Άλπατρος ΄83 μαζί με τον Γιώργος Ερωτοκρίτου του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ.

Τα σετ: 21‐18, 21‐17

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ